cellnex presidenta portada

Anne Bouverout, actual presidenta de Cellnex després de la sortida de Bertrand Kan com a conseqüència de la intervenció del fons TCI, ha concedit una entrevista a Expansión en què diu, entre altres coses, que la companyia no és vulnerable a una OPA i que, si mai hi ha hagut aquesta percepció, era fruit de la incertesa derivada del procés de substitució del CEO i la forta caiguda en borsa.

  • 29,61€
  • -2,28%

Recordem que en els últims temps s'ha especulat amb aquesta possibilitat i que es va arribar a publicar que American Tower estava planejant una oferta, cosa que després la pròpia American Tower va desmentir, assegurant que la seva prioritat és reduir el palanquejament i no augmentar-lo amb aquest tipus d'operacions.

Anne Bouverout ha concedit aquesta entrevista just quan s'ha nomenat Marco Patuano com a nou conseller delegat per substituir Tobías Martínez i quan les aigües semblen haver tornat a la seva llera després que el fons TCI anunciés que havia perdut la confiança en el president de la companyia per com estava actuant en el procés de contractació d'un nou conseller delegat, fet que va provocar aquesta sortida de Bertrand Kan i l'arribada de Bouverout.

En aquest sentit, aquesta ha destacat a Expansión la unitat actual del Consell d'Administració i la unanimitat en l'elecció de Patuano com a CEO.

Així mateix, Bouverout ha reiterat que el focus ara a Cellnex és aconseguir l'investment grade, reduir el cost financer i augmentar el retorn per a l'accionista.

Per acabar, ha matisat que aquesta estratègia no implica renunciar a créixer via adquisicions, encara que no a curt termini. Veu la companyia de nou com a consolidadora del sector a partir d'un termini de 4 o 5 anys, una vegada els actius, ara en mans del capital risc, tornin al mercat.

Recordem que els accionistes principals de Cellnex són TCI (9,4%) i Edizione (8,2%), i que al voltant del 42% del capital es troba en mans d'accionistes amb participacions rellevants (tot i que la gran majoria de caràcter financer), sent-ne la resta free float.

contador