microsoft-a-suivre-a-wall-street

El vicepresident d'inversió tecnològica de Bank of America (BofA), Rick Sherlund, ha indicat que la companyia nord-americana aposta fermament per una recuperació dels valors tecnològics el 2023, alhora que ha assenyalat que les empreses nord-americanes del sector executaran importants retallades de plantilla a la propera temporada de resultats.

“Hem de treure risc a les xifres del 2023. Quan vegem els resultats del quart trimestre, crec que les empreses indicaran una reducció de plantilla i parlaran de retallar la despesa de sortida al mercat. Tot això és encoratjador”, ha assegurat Sherlund en una entrevista concedida al programa Fast Money de CNBC.

Segons l'estrateg de BofA, el 2023 es presenta com un any esperançador per als valors tecnològics, tot i que adverteix que el primer escull al qual s'enfrontaran seran les xifres del quart trimestre fiscal del 2022. “Hem vist una tremenda compressió en la valoració. La bona notícia és que, al final, les caigudes van seguides de pujades. Així que tenim molts corrents creuats a curt termini”, ha indicat.

En aquest sentit, sembla que el mercat s'està preparant per a aquest escenari. El Nasdaq va caure un 1,47% aquest dijous, fins als 10.305 punts, i està a punt d'encadenar la cinquena setmana consecutiva de pèrdues.

Sherlund considera que el pas d'àrees d'alt creixement com la tecnologia de núvol donaran un impuls a llarg termini als valors centrats en el programari. “La gent ha de reconèixer que és un sector econòmicament sensible. Part de la demanda es pot haver avançat durant el període de la pandèmia i quan els tipus eren zero”, ha explicat.

Així mateix, l'estrateg de BofA ha assenyalat que els forts vents de cua acabaran aixecant les valoracions dels valors tecnològics, a més de posar en marxa la consolidació en forma de fusions i adquisicions a la segona meitat de l'any.

“Hi haurà una inclinació a aixecar el telèfon i mantenir aquesta conversa sobre fusions i adquisicions, quan en el passat probablement hi havia pocs incentius per fer-ho. Hi ha un munt de pólvora seca allà fora”, ha assenyalat Sherlund.

Respecte a això, el dirigent de la companyia nord-americana creu que l'estabilitat en la trajectòria de pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal a finals d'aquest any impulsarà la realització d'operacions en ajudar el difícil mercat de finançament palanquejat. “Podrà finançar moltes més fusions i adquisicions, així com compres palanquejades”, ha afegit.

contador