ep fluidra reforaseu lideratgepiscines olimpiques amb contractes per gairebe 10 milions a sia i sud-amrica
Fluidra reforça el seu lideratge en piscines olímpiques amb contractes per gairebé 10 milions a Àsia i Sud-amèricaFLUIDRA

El gestor de fons internacionals BlackRock ha incrementat la seva participació a Fluidra fins al 3%, segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fins ara, BlackRock tenia un 1,002% i per reforçar la seva posició en la multinacional Fluidra ha invertit uns 38 milions d'euros.

Després de la presentació de resultats de l'exercici del 2018, Fluidra ha rebut recomanacions de compra per part de cinc de les deu entitats que segueixen el valor, mentre que tres van recomanar mantenir.

El 2018, la nova Fluidra va obtenir un benefici net proforma de 66,6 milions i els ingressos del grup van ascendir a 1.318 milions d'euros, un 5,2% més, ajustat el tipus de canvi, i un Ebitda de 223,7 milions d'euros, un 9% més.

Segons va detallar la companyia, el 2018 va ser un "any de transformació per Fluidra", després de la seva fusió al juliol amb el grup nord-americà Zodiac, per la qual cosa s'ha afermat com a líder del sector d'equipaments de piscines i 'wellness'.

Els analistes van recollir positivament tant l'acceleració de les vendes del quart trimestre, que han permès a la companyia complir amb els objectius marcats per al 2018, així com les xifres previstes per al 2019.

A més, assenyalen l'atractiu del creixement constant del mercat d'equipament per a piscines i el baix risc de la companyia i la seva forta generació de caixa després de les sinergies amb Zodiac, la qual cosa contribuirà al compliment del pla estratègic fins el 2022.

La companyia s'ha revaloritzat més d'un 4% aquests mesos del 2019 i els experts li atorguen un potencial de revaloració per sobre del 20%.

contador