sede bancacarigeroma portada
Banca Carige

La gestora nord-americana de fons BlackRock ha anunciat que es retira de la proposta de rescat del banc italià Carige, cosa que augmenta la possibilitat que Itàlia es vegi arrossegada en un costós rescat estatal.

Un portaveu de BlackRock ha confirmat que la informació referent a això avançada pel diari italià La Repubblica és certa, encara que no n'ha donat detalls, informa Reuters.

BlackRock havia d'haver comprat al voltant de la meitat d'una emissió d'accions de Carige per valor de 729 milions d'euros, en fer-se amb el control del desè banc més gran del país, i evitar al govern el quart rescat bancari important en els últims dos anys.

BlackRock era l'eix del pla de rescat de Carige, que també comptava amb el suport de bancs italians. No obstant això, el fons nord-americà considera que la inversió és massa arriscada.

Carige, que està sent gestionat per uns administradors especials nomenats pel Banc Central Europeu (BCE), ha dit que està buscant ara una altra solució al mercat per el seu dèficit de capital després de la retirada de BlackRock, però ha afegit que també podria buscar ajuda financera del govern.

"Avaluarem altres solucions de mercat dirigides a assegurar l'estabilitat i el canvi de rumb de Banc Carige", ha dit en un comunicat.

El FTSE MIB italià està caient aquest dijous un 1%, amb retallades destacats en els bancs.

contador