New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

La cadena minorista especialitzada en productes electrònics Best Buy ha registrat un benefici net de 244 milions de dòlars (208.300.000 d'euros) durant el seu segon trimestre fiscal, que va finalitzar el 4 d'agost, cosa que equival a un creixement del 16,7% en comparació amb el mateix període de l'any passat, segons ha anunciat la companyia en un comunicat.

  • 75,05$
  • -0,25%

No obstant això, i malgrat aquestes xifres, els seus títols a la Borsa de Nova York estan reaccionant a la baixa, amb una caiguda superior al 7%.

La facturació de Best Buy va totalitzar 9.379 milions de dòlars (8.000 milions d'euros) durant el seu segon trimestre fiscal, per la qual cosa es va incrementar un 8,9% respecte al mateix període de l'exercici precedent.

Els costos dels productes venuts van augmentar a un ritme (+5,3%), fins a un total de 7.150 milions de dòlars (6.103 milions d'euros). D'altra banda, els costos administratius i generals van avançar un 2,5%, fins als 1.877 milions de dòlars (1.602 milions d'euros).

Com ha passat amb altres empreses nord-americanes, l'increment en els beneficis nets ha estat afectat per la reforma fiscal impulsada per Donald Trump. A causa d'això, tot i haver registrat un major benefici brut, la taxa fiscal efectiva va baixar del 32,6% al 25,7%, cosa que es tradueix en què la provisió per a impostos es va reduir un 15,8%, fins als 85 milions de dòlars (72,5 milions d'euros).

Les xifres assolides durant el segon trimestre han "excedit" les expectatives de la companyia, segons ha especificat el president i conseller delegat de Best Buy, Hubert Joly, que també ha destacat que les vendes comparables han estat impulsades per un "entorn favorable".

En línia amb aquests resultats, la companyia ha elevat la previsió de creixement de les vendes comparables fins al rang d'entre el 3,5% i el 4,5%, des del 2% anterior.

Noticias relacionadas

contador