ep oficinas de berkeley en retortillo
BERKELEY

La minera Berkeley ha presentat una notificació escrita al president del Govern, Pedro Sánchez, i al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en què proposa "buscar una ràpida negociació per a una solució amistosa" al conflicte sobre la seva mina de urani a Salamanca. La companyia es dispara un 16% en borsa a aquesta hora.

  • 0,21€
  • -3,18%

El novembre del 2021, l'empresa va rebre una notificació formal del MITECO que havia rebutjat l'autorització de construcció de la planta de concentrat d'urani com a instal·lació radioactiva a Salamanca. Aquesta decisió es va produir després de l'informe desfavorable per a la concessió emès per la Junta del Consell de Seguretat Nuclear (NSC) el juliol del 2021.

Berkeley des de llavors està lluitant perquè el projecte tiri endavant. La companyia s'ha mostrat absolutament contra l'avaluació de l'NSC i n'ha demanat una reavaluació. També ha aportat informació addicional. A més, ha contrastat les condicions aprovades pels òrgans administratius i reguladors competents per a altres projectes d'urani semblants a Espanya.

L'empresa subratlla que el MITECO ha rebutjat els seus plantejaments i considera que ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, "cosa que implicaria que la decisió de la denegació no és legal".

"La companyia continuarà defensant fermament la seva posició i emprendrà totes les accions necessàries per preservar els seus drets", ha reiterat aquest divendres en un comunicat enviat a la CNMV. En aquest sentit, anuncia aquesta petició de negociació al president del Govern i explica que "és necessària per preservar els drets de la companyia d'iniciar un arbitratge internacional en cas que la disputa no es resolgui satisfactòriament". Tot i això, l'empresa destaca que ha informat al govern espanyol que està disposada a col·laborar "i manté l'esperança que la disputa es pugui resoldre amistosament a través de ràpides negociacions".

Noticias relacionadas

contador