silvio berlusconi epp 2017 1

Els experts de Berenberg veuen amb bons ulls l'OPA llançada per Media for Europe (MFE), hòlding de la família Berlusconi, sobre el 44,31% que no controla de Mediaset Espanya. La contraprestació oferta consisteix en 1,86 euros en efectiu i 4,5 accions ordinàries tipus A d'MFE per cada acció de Mediaset España. El preu efectiu de l'oferta rondaria així els 5,6 euros per acció, ja que el preu de cadascuna de les accions ordinàries tipus A d'MFE és de 0,83 euros.

  • 2,89€
  • -4,24%

"El costat positiu és a les sinèrgies", assenyalen aquests analistes, que recorden que ja el 2019 la matriu de Mediaset va intentar combinar els negocis italià i espanyol, però li va sortir malament.

"L'operació que s'ha anunciat ara és essencialment la mateixa, en el sentit que la idea és extreure sinergies de la combinació, sobretot a l'àmbit de la tecnologia publicitària i la tecnologia de la plataforma, així com en les despeses generals i la compra centralitzada", indiquen des de Berenberg.

En el seu moment, les sinergies estimades eren de 100 a 110 milions d'euros, però en haver reduït la base de costos de les dues empreses per la pandèmia, s'esperava una xifra més modesta. MFE ha dit que les sinèrgies seran almenys de 55 milions d'euros per al 2024.

Els experts de Bankinter també fan referència al sentit estratègic de l'operació en un informe publicat aquest dimecres. "El sector de mitjans s'enfronta a un entorn de caigudes d'ingressos publicitaris i d'augment de competència. (...) Per això, la consolidació sectorial, guanyar mida, té sentit: permet reduir costos, reforçar continguts i col·laborar en el desenvolupament dels sistemes de reproducció en continu", apunten des del 'banc taronja'.

"NOMÉS EL PRINCIPI"

MFE no ha amagat el seu desig de ser més que un negoci italià/espanyol. Durant els darrers anys, ha augmentat constantment la seva participació en la també emissora ProSiebenSat.1, i recentment ha superat el nivell del 25%.

"Encara que tenim clar que l'emissora alemanya és a la llista de compres d'MFE, no esperem una oferta a curt termini. Més aviat creiem que MFE voldrà demostrar la validesa del seu pla i la seva capacitat per extreure sinèrgies abans d'acostar-se a l'empresa alemanya, la direcció del qual s'ha mostrat en general reticent a la idea d'aquesta combinació paneuropea", conclouen des de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador