ep salida a bolsa de aena
EUROPA PRESS - Archivo

Aena lidera la recuperació dels viatges aeris europeus, superant els seus parells al primer trimestre, però la inflació pels alts preus de l'electricitat treuen brillantor a aquest repunt. Així ho consideren els analistes de Berenberg, que recomanen mantenir les accions de la companyia, amb un preu objectiu de 145 euros.

  • 175,60€
  • -0,11%

"Creiem que les accions d'Aena semblen tenir un preu raonable. No obstant, és probable que es justifiqui algun descompte atesa la contínua incertesa sobre el futur del negoci minorista i la probable pressió als marges per la inflació de costos. Creiem que les accions tenen un preu força raonable en aquests nivells”, explica Berenberg en un informe recent.

Encara que retallen les estmacions de resultats per reflectir la perspectiva de marge més feble, espera que aquest lideratge es mantingui durant el segon trimestre. "Però la inflació de costos persistent (especialment els alts preus de l'electricitat) compensarà amb escreix la millor perspectiva de volum", opinen.

Els analistes destaquen el rebot de trànsit molt més fort que el dels seus parells: "Aena ja es va recuperar molt més ràpid el 2022 que tots els seus parells europeus, assolint el 78% dels nivells de trànsit del 2019 al març. Per a l'abril, la última capacitat de seients programada de l'aerolínia a tota la xarxa és del 94% dels nivells del 2019 (enfront del 85% al ​​març)”.

"Això està molt per davant del total europeu (83%) o d'altres aeroports similars (75%)", afegeixen, de manera que estimen que Aena seguirà tenint un rendiment superior. "Si bé una perspectiva de gestió més alcista sobre el trànsit podria proporcionar un catalitzador positiu, creiem que és probable que el mercat ja ho hagi anticipat (si és que passa)".

També assenyalen que, tot i que el nombre de passatgers encara era al 72% dels nivells anteriors a la crisi al primer trimestre, els costos totals en el negoci principal van ser un 16% més alts que al mateix trimestre del 2019, gràcies a la inflació salarial i l'augment de l'energia. "Aquesta és una acceleració marcada des del segon semestre del 2021 i és probable que sigui un vent en contra durador a curt termini. Els costos d'electricitat probablement continuaran sent un problema en el futur previsible, atesa la manca de cobertura de l'empresa. Les negociacions salarials sindicals al segon semestre afegeixen més riscos", afirmen.

A causa d'aquest augment de pressió, retallen les previsions d'EBITDA en un 2% per a l'exercici 2022, tot i augmentar les estimacions d'ingressos en gairebé un 5%.

Noticias relacionadas

contador