ep archivo   logo de caixabank 20240403080303
CAIXABANK - Archivo

CaixaBank continua sent compra per a Berenberg, que té un preu objectiu de 5,75 euros per a l'entitat (actualment cotitza als 4,80 euros). La companyia alemanya espera que el banc doni una altra sorpresa positiva en els resultats del primer trimestre del 2024, com ha fet en les últimes publicacions dels seus comptes.

  • 4,91€
  • 0,66%

"CaixaBank té un sòlid historial de sorpreses positives en els guanys. Durant els darrers vuit trimestres, ha superat les expectatives d'ingressos i beneficis abans d'impostos en un 5% i un 16%, de mitjana", escriuen els analistes de Berenberg.

Aquests experts esperen que la resistència operativa del banc s'hagi mantingut al primer trimestre del 2024 (els resultats es publiquen el proper 30 d'abril), amb la possibilitat de sorprendre positivament al marge d'interessos (NII) mentre que els ingressos per comissions segueixen en fase de recuperació.

LA RESISTÈNCIA DEL MARGE D'INTERESSOS "PROBABLEMENT CONTINUARÀ"

La resistència del marge d'interessos probablement continuarà al primer trimestre, segons Berenberg. Pronostica un marge d'interessos de 2.730 milions d'euros per a CaixaBank al primer trimestre del 2024, lleugerament a la baixa respecte al trimestre anterior, però un 25% més alt en comparació amb l'any anterior.

"És probable que l'efecte calendari negatiu i l'augment de les betes dels dipòsits (les betes dels dipòsits totals a nivell sectorial van augmentar 1ppt als dos primers mesos de l'any, fins aproximadament al 13%) compensin el benefici de la revaloració dels actius", diuen aquests experts.

D'altra banda, consideren que els volums de préstecs podrien acabar sent un llast més lleu del previst inicialment, ja que els volums del sector al febrer només van disminuir lleugerament en comparació amb el quart trimestre.

Finalment, s'espera que la maduresa parcial de l'assegurança de dipòsit de CaixaBank, que resulta en un impuls d'aproximadament un 1% al marge d'interessos, passi al segon trimestre.

"En conseqüència, creiem que el NII pot continuar sent resistent, amb les nostres estimacions del primer trimestre del 2024 sent aproximadament un 1% per sobre del consens. La nostra estimació de NII per al 2024 està un 3% per sobre de la guia, però podria ser més probable una possible revisió a la guia al segon trimestre que als resultats del primer trimestre, segons la nostra opinió”.

Noticias relacionadas

contador