ep sede de grifols en barcelona cataluna espana
David Zorrakino - Europa Press

L'enfonsament a la borsa de Grifols a causa del demolidor informe de la coompanyia d'inversió nord-americana Gotham City Research sobre la companyia "ha creat una oportunitat de compra sense precedents".

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

Així ho creuen els experts de la casa d'anàlisi alemanya Berenberg, que expliquen que la significativa venda de títols motivada per l'informe i els efectes de segon ordre que li han seguit han propiciat que el preu de Grifols sigui "definitivament atractiu".

"Dubtem que l'oportunitat de comprar accions de Grifols tan fàcilment perduri molt més temps"

"Havíem argumentat que, tant les accions amb dret a vot A de Grifols com les accions sense dret a vot B estaven substancialment infravalorades abans de la publicació d'aquest informe baixista. Malgrat tot el soroll, creiem que l'única cosa que ha canviat és que aquestes accions ara estan aproximadament un 40% més barates i són molt més fàcils d'adquirir. Quant de temps romandran les accions tan barates encara s'ha de veure, però dubtem que l'oportunitat de comprar-les tan fàcilment perduri molt més temps", escriu Berenberg.

HA REFUTAT, "DE MANERA EXHAUSTIVA", TOTES ELS DUBTES

Aquests analistes escriuen al seu informe que Grifols, amb les explicacions que ha donat després de l'informe, en forma de reunió amb inversors i comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), "ha refutat, de manera exhaustiva, tots els temes plantejats" per la Comissió.

"Vam utilitzar el terme 'temes' de manera deliberada, ja que no hi va haver problemes o preocupacions, segons la nostra opinió", apunten.

Diu Berenberg, molt contundent, que Grifols "ha demostrat, més d'una vegada, que l'informe contenia afirmacions evidentment falses". També subratlla el fet que la companyia hagi anunciat la seva intenció d'emprendre accions legals contra Gotham, així com el que hagi abordat les preocupacions dels inversors en una conferència telefònica, incloent-hi la divulgació d'informació relacionada amb Scranton.

"Què més pot fer Grifols?", es demana Berenberg. "En una paraula, complir", respon. "Complir amb les previsions per a l'any fiscal 2023, cosa que ja ha declarat que farà, brindar orientació per a una recuperació addicional sòlida de l'EBITDA el 2024, la qual cosa creiem que farà, concretar la venda del 20% de participació a Shanghai RAAS a Haier, confirmada per Haier, i complir amb el seu compromís d'assolir una relació de deute net/EBITDA de 4 vegades per a finals de 2024. Complir totes aquestes coses, que creiem que farà, i no tenim dubtes que les accions pujaran significativament".

Noticias relacionadas

contador