• Mantenen la seva recomanació de compra del fabricant de vehicles de luxe
ferrari-bolsa-milan

Berenberg ha pujat de marxa a Ferrari. Els analistes de l'entitat alemanya han augmentat el preu objectiu del fabricant d'automòbils esportius de Maranello un 18%, de 93,5 euros fins als 110 euros per acció. Aquesta valoració atorga un potencial alcista a la companyia del 17% respecte als 93,97 euros (110,26 dòlars) amb què cotitza la companyia a Wall Street.

  • 48,00$
  • -0,85%

Els analistes mantenen la recomanació de 'comprar'. Al seu informe, els analistes reivindiquen el paper de la Fórmula 1 que es considera convencionalment com "una despesa de màrqueting" de l'empresa, però "genera un benefici consistent per a aquesta franquícia i està infravalorat", subratllen els analistes. D'altra banda, sota la nova propietat de Liberty Media, els experts veuen una oportunitat per revisar l'estratègia a llarg termini d'aquest esport i per tant el potencial dels equips que participen a la Fórmula 1 com Ferrari.

Berenberg assenyala que la Fórmula 1 de Bernie Ecclestone va reduir l'interès dels espectadors i anunciants. Tot i això, apunten que la nova gestió de Liberty Media està revertint aquesta tendència, canviant el seu enfocament cap a acords de televisió més equilibrats, atès que hi ha més interès per al patrocini i, sobretot, un major control de costos.

En concret, els analistes de Berenberg preveuen que la pèrdua de 100 milions d'euros d'aquest negoci del fabricant d'automòbils esportius de Maranello pot ser recapitalitzat en un termini de cinc anys, que hauria de proporcionar un augment de l’EBIT (benefici abans d'interessos i impostos ) d'un 15% en comparació amb 2016, o un augment dels ingressos de gairebé un 4% cada any. Els analistes estimen que l'EBIT de 2017 arribarà 733 milions d'euros, davant els 632 milions el 2016. A més, les seves previsions d'aquesta partida per 2018 i 2019 són de 815 i 947 milions.

Una altra de les claus que destaquen els analistes és que Liberty Media podria expandir la F1 als Estats Units. Un mercat que seria un catalitzador important, ja que fins al moment aquest esport no ha calat entre els nord-americans. Aquesta expansió potenciaria els drets de televisió i la publicitat. Des de Berenberg analitzen aquest potencial amb l'exemple del NASCAR als Estats Units, on els dret de televisió valen un 40% més que tots els drets de F1 combinats.

Noticias relacionadas

contador