• Més del 50% dels clients del banc ja són digitals
ep gabriel gonzalezmanuel moure
BBVA

BBVA (-1,89%) busca el seu lloc entre les empreses de tecnologies financeres. L'entitat financera ha llançat BBVA Valora View, la primera 'app' del sector bancari europeu per buscar pis a través de la tecnologia de realitat augmentada. Un servei gratuït per a clients i no clients del banc recolzat sobre la dada massiva, per proporcionar als usuaris preus recomanats de compra i lloguer per un immoble.

"Els nostres clients són al mòbil", ha afirmat Manuel Moure, director de Productes Digitals de BBVA Espanya durant la presentació de BBVA Valora View. D'aquesta manera, l'entitat financera segueix amb la seva 'revolució de les petites coses', després del llançament de la signatura a distància i Alta Selfie (iniciativa que permetia donar-se d'alta en un compte BBVA enviant un autoretrat fotogràfic amb el telèfon mòbil).

"Els nostres clients són al mòbil", afirma el director de Productes Digitals de l'entitat

BBVA continua així la seva aposta per la transformació digital. L'entitat financera ha recordat que el percentatge de vendes d'eines digitals durant el primer trimestre del 2018 va ascendir al 41,8%, respecte al 27% registrat durant el mateix període de l'any anterior.

De fet, més del 50% dels seus clients ja són digitals i l'entitat destaca que els usuaris mòbils realitzen una interacció de mitjana cada dos dies (respecte a una interacció setmanal dels usuaris web).

Les xifres avalen aquesta iniciativa de BBVA: el 38% de les persones amb hipoteca al BBVA són usuaris de Valora View i l'han consultat per prendre una decisió sobre la seva recerca d'habitatge. Tot és possible gràcies a l'adquisició de Madiva Solucions, una empresa espanyola especialitzada en dada massiva sobre la qual es va sostenir el llançament de BBVA Valora el 2016. Ara, l'entitat dona un nou pas endavant després de la signatura d'un acord de col·laboració amb Idealista.

"Així ens recolzem en l'ecosistema de les empreses emergents i de tecnologies financeres", afirma Moure. A més, ha reconegut que Valora View "està només orientada als habitatges residencials", per la qual cosa el seu ús no inclou la compra o lloguer de locals i oficines. D'altra banda, no ha descartat que en el futur signin acords amb noves companyies com Idealista, asseverant que estan a l'espera de veure el resultat de Valora View.

"Una dels grans avantatges de Valora View és que permet al client realitzar una simulació de com seria la seva hipoteca per a un immoble determinat i, si ho desitja, sol·licitar-la des de la pròpia aplicació", ha apuntat Gabriel González Gil, responsable de Producte Digital de BBVA Espanya. "L'eina acompanya l'usuari en totes les fases de recerca, perquè la persona que vulgui adquirir un habitatge pugui fer-ho basant-se en informació real", ha conclòs.

COMPRAR O LLOGAR?

La decisió de comprar un habitatge és complexa i, en molts casos, les persones es troben davant el dilema de si és més convenient comprar o llogar. Per a tots aquells que estiguin en aquesta situació, "BBVA Valora calcula els diferents costos i inversions necessàries per comprar una casa o llogar-ne una, i ofereix informació a l'usuari sobre quina de les dues opcions és més avantatjosa per a ell", assegura Manuel Moure, director de Productes Digitals de BBVA Espanya.

A partir de la informació de l'habitatge i del seu preu, l'eina l'informa si és més rendible comprar o llogar amb diversos horitzons temporals.

A dia d'avui, BBVA Valora, pionera al mercat espanyol de l'ús de dada massiva pel mercat immobiliari, acumula més de 2,5 milions de recerques de clients i no clients de l'entitat financera. Més de 730.000 persones han realitzat una simulació de com seria la seva hipoteca per a un determinat immoble.

Aquelles persones que fan els seus números prefereixen el canal mòbil, ja que és 5 vegades més gran en simulacions. A més de les grans capitals, Madrid i Barcelona, ​​les províncies més buscades en aquesta eina són València, Sevilla, Saragossa, Màlaga, Alacant, Mallorca, Valladolid i Còrdova.

A més, els usuaris de BBVA Valora no només poden buscar quant costa la casa que volen comprar o quin valor té la seva, o si és millor comprar o llogar, sinó que l'eina els proporciona totes les despeses associades a l'habitatge (llum, comunitat , gas, etc.) o la hipoteca. Així mateix, mostra una estimació de quant podria costar una reforma o la renovació dels electrodomèstics i fins i tot fa una simulació en línia de l'assegurança de llar.

contador