carlos torres (bbva) resultados 2019
Alberto Sánchez

Un altre gran banc que rebaixa el sou de la seva cúpula per la crisi del coronavirus. Si fa uns dies va ser el Santander el que va rebaixar la retribució de la direcció, Ana Botín inclosa, ara és BBVA qui pren una decisió en la mateixa línia. El seu president, Carlos Torres ha enviat un missatge a la plantilla on indica que tota la direcció renuncia a la seva variable de 2020.

  • 11,04€
  • 1,24%

"Com a gest de responsabilitat cap a la societat, cap als nostres clients, accionistes, cap a tots els nostres treballadors, les persones que dirigim el banc a nivell global i als diferents països hem decidit renunciar a tota la nostra retribució variable de l'any 2020", indica el directiu.

Es calcula que la mesura afectarà unes 300 persones, incloent-hi el president, el conseller delegat, alts executius i tots els comitès de direcció del grup a tots els països, que sumarien una retribució variable d'uns 50 milions d'euros, segons van detallar fonts del banc a Europa Press.

IMPACTE EN RESULTATS

Torres ha reconegut que la situació generada per la pandèmia del coronavirus tindrà un impacte negatiu en el compte de resultats, encara que ha assegurat que BBVA ho afronta "des d'una posició de fortalesa" i que farà "tots els possibles" per protegir l'ocupació de tot l'equip de l'entitat, encara que això impliqui "fer sacrificis".

Segons ha indicat Torres, la crisi sanitària ha obligat a prendre mesures que tindran "un impacte econòmic fort", en deixar moltes empreses sense cap font d'ingressos. Per mitigar aquests efectes i preparar la recuperació després de la caiguda, el president de BBVA ha ressaltat la importància d'emprendre un esforç coordinat entre autoritats, supervisors, empreses i de tot el conjunt de la societat.

"Nosaltres al BBVA, podem fer-hi molt, perquè els bancs som una part important de la solució. En aquest moment hem de viure els nostres valors i ajudar la societat, hem de fer un pas al capdavant. Podem fer-ho i hem de fer-ho, individualment i conjuntament, com un sol equip, amb responsabilitat, i continuar vivint el nostre propòsit. Crear oportunitats ara significa utilitzar la nostra força, els nostres recursos, la nostra capacitat de gestió, el nostre talent, per salvar vides, per alleujar l'impacte econòmic, per ajudar a uns altres a superar aquesta situació tan difícil", ha manifestat.

En aquesta línia, ha recordat que BBVA va anunciar una donació de 25 milions d'euros la setmana passada, encara que l'esforç final "s'acostarà més als 35 milions", tenint també en compte que s'han posat en marxa diverses campanyes perquè els treballadors facin donacions voluntàries. "La vostra generositat és increïble i us ho agraeixo enormement", ha assegurat el president del banc.

Altres mesures de suport de BBVA són la flexibilització del pagament de quotes de crèdits, la suspensió del cobrament de determinades comissions i les línies de finançament a autònoms, pimes i empreses.

"Al mateix temps hem de gestionar l'impacte que tot això tindrà en el banc, hem d'assegurar suficient liquiditat, controlant els costos, conservant capital, prioritzant la solvència per poder fer costat a l'economia amb més finançament. Hem de fer tots els possibles per protegir l'ocupació de tots els que formem BBVA, encara que això impliqui també que hàgim de fer sacrificis", ha assenyalat Carlos Torres, per anunciar la decisió de la cúpula de no cobrar la retribució variable de 2020.

ESPERANÇA I RESPONSABILITAT

Torres ha enviat un missatge de "ànim, esperança, unió i responsabilitat" als treballadors, desitjant una ràpida recuperació als gairebé 350 empleats malalts del grup i les seves condolences als qui han sofert la pèrdua d'un ésser estimat pel coronavirus.

També ha agraït als treballadors l'ajuda que suposa en el curt termini que l'entitat continuï funcionant en les actuals circumstàncies (el 90% d'empleats de serveis centrals i el 50% dels d'oficines en tot el grup estan teletreballant). "Gràcies, gràcies, gràcies, pel vostre compromís, la vostra dedicació, sou els autèntics herois d'aquesta guerra en la qual estem tots lluitant. No sabeu com us necessitem... com apreciem el que feu", ha dit als qui encara han de treballar físicament per a mantenir el servei a les oficines.

Noticias relacionadas

contador