la vela de bbva se ilumina con la bandera del orgullo lgtbi (1) min

BBVA se suma a l'Orgull Gai i tenyeix la seva icònica vela amb els colors de l'arc de Sant Martí. Un gest simbòlic que se suma a una sèrie d'iniciatives que fomentin la inclusió d'aquells grups menys representats a la plantilla o que poden tenir més dificultats d'accés i promoció i una part important d'aquest projecte són les iniciatives en matèria LGTBI.

  • 10,34€
  • 1,13%

Una altra d'aquestes iniciatives ha estat la realització d'un vídeo en el qual han participat empleats de BBVA que pertanyen a aquest col·lectiu per explicar com viuen la seva condició a l'entorn laboral i els reptes als quals s'han hagut d'enfrontar.

A més, aliats del projecte han comentat de quina manera es pot aconseguir un millor ambient de treball en identificar alguns biaixos inconscients que dificulten la normalització.

BBVA ha decidit donar suport a les "Normes de Conducta per a les Empreses contra la discriminació de persones LGBTI" de les Nacions Unides, elaborades junts amb l'Institute for Human Rights and Business i basades en els Principis Rectors sobre les empreses i els Drets Humans.

L'adhesió a aquests principis que vetllen pels drets del col·lectiu LGTBI a l'àmbit laboral impliquen un compromís per part de l'entitat que passa per garantir un tracte igualitari i activar mesures que detectin possibles discriminacions relacionades amb la identitat o orientació sexual dels treballadors.

Altres iniciatives de BBVA, com el projecte relacionat amb el llenguatge inclusiu en la redacció ofertes laborals, han estat seleccionades per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial com una de les millors pràctiques empresarials vinculades amb l'ODS 5. A més, el Grup s'ha unit a REDI (Xarxa Empresarial per la Diversitat i Inclusió LGTBI), ha participat en diversos fòrums, com per l'exemple durant el Dia de la Visibilitat Lèsbica, i ha renovat la seva adhesió al Charter de la Diversitat a nivell europeu i dels Principis per a l'apoderament de les dones de l'ONU.

Noticias relacionadas

contador