ep archivo   el consejero delegado de bbva onur gen interviene en la junta general de accionistas de
H.Bilbao - Europa Press - Archivo

BBVA va anunciar divendres que ha completat el programa de recompra d'accions i els experts de Bankinter adverteixen que, amb la finalització, "l'acció perdrà cert suport a curt termini".

  • 10,02€
  • 0,46%

L'entitat ha conclòs amb èxit el programa marc de recompra, que es va iniciar el novembre del 2021 i que ha assolit un 9,6% del capital, tal com el banc va establir com a objectiu. Es tracta d'una de les recompres més importants d'accions de la banca europea fins ara.

La darrera execució dins del programa de recompra, d'aproximadament 660 milions d'euros, va ser realitzada per Citigroup entre l'1 de juliol i el 19 d'agost.

Bankinter manté la seva recomanació de neutral sobre BBVA per l'augment del risc davant el deteriorament macro previst per al segon semestre d'aquest any, tal com assenyala a l'informe de mercat d'aquest dilluns.

"Els múltiples de valoració són atractius i les mètriques de gestió evolucionen millor del que s'esperava - inversió creditícia, eficiència, qualitat creditícia & rendibilitat/RoTE –, però l'exposició a Turquia (6.300 milions de valor en llibres) i la recompra d'oficines a Espanya no convencen", comenta Rafael Alonso, analista de Bankinter.

contador