ep carlos torres 20180905210202
BBVA - Archivo

BBVA continua fent front notícies que li posen en la picota. Si aquest dimarts 'Expansión' publicava que el Banc Central Europeu (BCE) no tenia intenció d'intervenir tret que s'imputés als membres del consell actual del banc, aquest dimecres el mateix diari publica en portada que la Fiscalia Anticorrupció estudia, a més d'imputar a BBVA com a persona jurídica, demanar la imputació dels membres del consell de BBVA que van estar en aquest òrgan fins a 2017 (any en què va finalitzar el contracte amb Cenyt, la societat vinculada a l'ex comissari Villarejo). Dels actuals 15 consellers, 11 ho eren en 2017.

  • 11,04€
  • 1,24%

El contracte amb Cenyt va estar en vigor 13 anys. Segons 'Expansión', la recerca afectaria els consellers entre 2010 i 2017 i no es descarta membres anteriors.

De produir-se aquesta imputació, passarien a ser investigats destacats membres del consell actual, inclòs Carlos Torres, actual president del banc. També serien investigats Tomás Alfaro Drake, José Miguel Andrés Torrecillas, Belém Garijo López, José Manuel González-Páramo, Sunir Kumar Kapoor, Carlos Loring Martínez de Irujo, Lourdes Máiz Carrlo, José Maldonado Ramos, Juan Pi Llorens i Susana Rodríguez Vidarte.

José Maldonado, ara conseller extern, és el membre més antic. 'Expansión' explica que abans va ser secretari del consell, molt pròxim a l'ex president Francisco González, i responsable dels Serveis Jurídics.

La possible imputació del consell actual de BBVA per part del jutge Manuel García s'emmarca en l'esperada imputació del banc com a persona jurídica. La responsabilitat de l'entitat s'estén entre 2010, any en què va entrar en vigor la possibilitat d'imputar a societats, i 2017, quan van finalitzar els encàrrecs de l'entitat a Villarejo.

Noticias relacionadas

contador