• Els actius venuts de ciència de cultius generaven unes vendes de 1.300 milions d'euros a l'any
  • Es tracta de gran part del negoci de Bayer en llavors i herbicides
cbbayer3

El gegant farmacèutic Bayer ha arribat a un acord amb BASF per vendre actius de llavors i herbicides per 5.900 milions d'euros. L'objectiu de l'empresa alemanya és facilitar que les autoritats europees li donin el seu vistiplau per compra de Monsanto. De fet, l'acord està condicionat per això.

  • 48,83€
  • -4,25%
  • 27,40€
  • 1,88%

El grup químic BASF es quedarà així amb una part important del negoci en aquest camp de Bayer. "Estem adoptant un enfocament actiu per abordar la possible consciència reguladora, amb l'objectiu de facilitar el tancament exitós de la transacció de Monsanto", assenyala Werner Baumann, executiu de Bayer, en un comunicat difós a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta operació es produeix tot just un mes i mig després que Brussel·les assegurés que investigarà en profunditat l'adquisició de Monsanto per part de Bayer. Són "dos competidors amb carteres líders en herbicides no selectius, llavors i propietats i agricultura digital", va dir la Comissió Europea.

Els analistes de Banc Sabadell estimen que aquests actius generaven vendes per valor de 1.300 milions d'euros anuals, una mica menys del 5% del negoci de ciència de cultius de Bayer si s'inclou Monsanto. La notícia té així un "impacte limitat", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador