• Aquesta quantitat suposaria valorar Monsanto en més de 65.000 milions de dòlars
  • El grup nord-americà va rebutjar l'oferta anterior al juliol per considerar-la insuficient
farmaceuticabayer

Bayer no es rendeix en la seva intenció d'arribar a un acord de compra amb Monsanto. El gegant farmacèutic alemany ha elevat la seva oferta pel conglomerat químic nord-americà fins a 127,5 dòlars per acció, davant l'anterior oferta de 125 dòlars que va ser rebutjada al juliol. Això suposaria valorar la companyia en més de 65.000 milions de dòlars (gairebé 58.500 milions d'euros).

  • 29,05€
  • -0,94%
  • 127,95$
  • 0,02%

"Bayer confirma negociacions avançades amb Monsanto en relació a una transacció proposada. Mentre els termes i condicions no han estat encara acordats, l'empresa estaria disposada a oferir una transacció amb 127,5 dòlars per cada acció de Monsanto", assenyala la companyia alemanya en un fet rellevant publicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Bayer: "Aquesta operació crearà una plataforma integrada líder en agricultura amb una àmplia cartera de productes"

Les accions de Monsanto van tancar aquest dilluns a 107,44 $. Això implica que l'oferta de Bayer suposa una prima de prop del 19%. La firma nord-americana va rebutjar al juliol una segona oferta de Bayer (la primera va ser al maig) en considerar-la "inadequada" i "econòmicament insuficient", encara que es va mostrar oberta a seguir negociant.

INTENCIONS AMB MONSANTO

Bayer reconeix en el comunicat que "no es garanteix que hi hagi d'haver acord", i recorda que encara que ho hagués l'operació estaria subjecta a l'aprovació de les autoritats.

La companyia alemanya pretén crear el major productor de llavors i pesticides del món en incorporar els actius de Monsanto, empresa forta en el sector agroquímic i biotecnològic. "Aquesta operació crearà una plataforma integrada líder en agricultura amb una àmplia cartera de productes", assegura Bayer en una de les seves pàgines web, i afegeix que "hi hauria una combinació de R+D per oferir solucions valuoses i innovadores als agricultors, amb un enfocament en inversions a llarg termini per ajudar a avançar a la següent generació de l'agricultura".

contador