barclays-devant-la-justice-britannique-dans-l-affaire-libor
2,17£
  • 0,00£
  • 0,00%

Barclays ha comunicat aquest divendres pèrdues netes durant el tercer trimestre per l'impacte negatiu, per valor de 1.400 milions de lliures, de reclamacions d'assegurances. No obstant això, la unitat de banca d'inversió del banc va experimentar un augment dels beneficis.

Entre els mesos de juliol i setembre la xifra de negoci de Barclays va augmentar un 8%, fins als 5.541 milions de lliures (6.411 milions d'euros), incloent-hi un creixement del 2,4% dels ingressos per interessos nets, fins als 2.445 milions de lliures (2.829 milions d'euros).

Durant els nou primers mesos de 2019 l'entitat va obtenir un benefici net atribuït de 1.780 milions de lliures (2.059 milions d'euros), un 10,5% més que un any abans, mentre els seus ingressos van augmentar un 1,7%, fins als 16.331 milions de lliures (18.896 milions d'euros).

"El tercer trimestre ha estat raonablement bo en línies generals davant la certa volatilitat que segueix havent-hi als mercats", ha reconegut el CEO del banc britànic, Jes Staley, a la CNBC.

Malgrat aquest context poc hospitalari, "els nostres negocis de banca d'inversió als EUA han acabat el trimestre amb un creixement del 6%, per la qual cosa hem rendit en línia amb els bancs d'allà", assegura Staley. Dins d'aquesta àrea de negoci, ha destacat que l'entitat "ho va fer particularment bé en renda fixa".

"Les perspectives per al proper any són indubtablement més desafiants ara del que semblaven fa un any, en particular a causa de la incertesa al voltant de l'economia del Regne Unit i els tipus d'interès", ha reconegut Staley, conseller delegat de Barclays.

Des del principi de l'any, les accions de Barclays es revaloren un 10%. El Brexit segueix pesant a l'entitat que avui es deixa un 1% i, des del 23 de juny de 2016, data de la celebració del referèndum, acumula unes caigudes del 10%.

Noticias relacionadas

contador