ep el presidente de bbva carlos torres vila interviene durante la presentacion de los resultados
Jesús Hellín - Europa Press

Les empreses d'anàlisi i bancs d'inversió emeten aquest dimecres els informes sobre els resultats de BBVA, que es van publicar a la jornada passada. El banc es va disparar un 6% a la borsa després de donar a conèixer les seves xifres del 2023 i del quart trimestre de l'any passat, i Barclays, JP Morgan i Berenberg han millorat el preu objectiu de l'entitat. Deutsche Bank manté el seu, alhora que reitera el consell de comprar.

  • 10,02€
  • 0,46%

Barclays ha elevat el preu objectiu lleugerament fins als 10,10 euros des dels 10 euros, i reitera la recomanació de sobreponderar. BBVA cotitza actualment als 8,7 euros. Aquesta millora del preu segueix un ajustament de les estimacions del BBVA després de les xifres del quart trimestre "per reflectir les tendències trimestrals i la nova orientació per a l'any fiscal 2024".

JP Morgan ha pujat el preu fins als 10,60 euros des dels 10,10 euros, i ha reafirmat el seu consell de sobreponderar. D'aquests comptes, l'entitat nord-americana diu que no li ha agradat el "palanquejament als mercats emergents i el fort palanquejament operatiu", mentre que destaca el seu "atractiu rendiment".

BBVA va comunicar aquest dimarts un benefici net rècord de 8.019 milions el 2023 i un marge d'interessos per sobre dels 23.000 milions. A més, va anunciar la posada en marxa d'un nou programa de recompra d'accions de 781 milions. El seu CEO, Onur Genç, va dir que "segurament hi haurà nous programes de recompra".

Com Barclays i JP Morgan, la companyia alemanya Berenberg també ha millorat el preu de BBVA després del ral·li experimentat ahir pels seus títols després de publicar resultats. En el seu cas, l'eleva fins als 8,30 euros des dels 7,80 euros anteriors, i reitera el consell de mantenir.

Aquests analistes destaquen l'impuls "sostingut" dels ingressos gràcies als tipus d'interès més alts a la zona de l'euro.

"Si bé l'ingrés net per interessos (NII) del banc a Mèxic pot continuar creixent, al nostre parer, les perspectives són més desafiadores per a l'NII espanyol. És probable que hi hagi més recompres extraordinàries d'accions, cosa que resultarà en rendiments totals del 8 al 10% anual. Tot i això, cotitzant a 7,3 vegades el nostre BPA (benefici per acció) estimat per al 2025, amb una prima del 10% sobre el sector, considerem que les accions estan valorades correctament", expliquen.

DEUTSCHE EN MANTÉ LA VALORACIÓ

Deutsche Bank manté el preu objectiu de BBVA als 10,85 euros i el consell de comprar després d'uns resultats que, segons afirma, no han suposat "focs artificials", però mostren una "sòlida orientació".

"S'ha proporcionat una orientació força alcista per al 2024, en línia amb missatges anteriors, amb expectatives que el benefici net i el RoTE superin els números del 2023", destaca el banc alemany.

"Per a les unitats principals: Espanya continua sent forta, amb un crèdit estable i un NII en alça d'un sol dígit mitjà, amb despeses al voltant del +5% i CoR d'aproximadament 40 punts bàsics; Mèxic mantindrà un creixement del crèdit de dos dígits i un NII d'un sol dígit alt, semblant als costos, amb CoR en 325 punts bàsics, Turquia probablement es mantindrà plana en comparativa interanual, i Amèrica del Sud, amb un CoR de 280 punts bàsics, en general una imatge convincent per sobre del consens".

Noticias relacionadas

contador