ep archivo   sede de inditex en arteixo a coruna
INDITEX - Archivo

Els analistes de Bankinter han retallat la valoració d'Inditex fins als 32,50 euros per acció des dels anteriors 34 euros per títol. Encara que mantenen el consell de compra sobre la cadena de moda gallega, han reduït la seva previsió de marge de beneficis en 50 punts bàsics "per un entorn més competitiu i més pressió de costos".

  • 43,30€
  • -1,30%

"Òmicron i les disrupcions de les cadenes de subministrament, així com l'augment dels costos de matèries primeres i transport, generen preocupació. Confiem que la solidesa del model d'Inditex permetrà sortejar aquests esculls, encara que reduïm el marge brut en 50 punts bàsics als propers anys. El model integrat de botigues físiques i en línia augmenta la productivitat per metre quadrat en un entorn de possibles noves restriccions i més cautela per part del públic", indiquen aquests experts després dels resultats del tercer trimestre fiscal.

"I la flexibilitat i la proximitat de la cadena de subministrament (dues terceres parts del producte es produeix a Espanya, Portugal, el Marroc i Turquia) redueix l'impacte de possibles disrupcions i inflació. Inditex preveu mantenir els nivells de preus, sense recórrer a descomptes i promocions (com ha anunciat H&M) a causa del bon nivell de partida d'estocs (14% de les vendes enfront del 16% al tercer trimestre i el 13% al tercer trimestre del 2019)”, afegeixen.

"El model integrat de botigues i venda en línia va basculant cap a un major equilibri entre vendes físiques i en línia. Aquest entorn és més concorregut en termes de competència, però requerirà menor intensitat de capital i dota de més resiliència i eficiència al model. Això es tradueix en una forta generació de caixa, la recuperació dels marges, la contenció d'inventaris i el creixement de les vendes en línia", conclouen.

Noticias relacionadas

contador