maria dolores dancausa (ceo de bankinter)
Alberto Sánchez
7,39€
  • -0,15€
  • -1,96%

Bankinter ja no pot pujar. Almenys, segons JP Morgan. El banc d'inversió nord-americà manté la seva recomanació de 'neutral' i rebaixa el preu objectiu de la cotitzada espanyola: des dels 6 euros inicials als 5,60 euros actuals. Una xifra per sota dels seus actuals nivells de cotització, als 6,1 euros.

JP Morgan reconeix el progrés dels ingressos de Bankinter al core del seu negoci, però creu que és "improbable" que aquesta millora es traslladi a una millora del seu BPA (Benefici per Acció).

Bankinter va anunciar aquest dijous un benefici rècord de 551 milions el 2019. L'entitat va guanyar un 4,6% més després d'integrar EVO i Avantcard. Al seu torn, va ser l'únic banc de l'IBEX que va aconseguir tancar la sessió en verd després del gerro d'aigua freda de Lagarde i el seu BCE.

L'organisme va llançar un missatge poc favorable per a la banca i l'inversor que ja descompta que mantindrà els seus actuals estímuls monetaris i els tipus ultrabaixos durant el present exercici. "Estic preocupada sobre els tipus baixos, preferiria tenir tipus més alts i creixement més alt. Esperem tenir més creixement en el futur, seria un problema fabulós amb què lidiar", va comentar Lagarde després de la primera reunió de l'organisme que ara presideix.

Respecte als seus comptes, l'entitat ha subratllat que encadena un període de set anys consecutius d'increment del benefici, amb una taxa anual de creixement compost entre 2012 i 2019 del 24%. En concret, el seu benefici net el 2019 se situa als 550.700.000 d'euros, i el benefici abans d'impostos, als 741.400.000, xifra que suposa increments respecte a l'any anterior del 4,6% i 2,8%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador