atrium bankinter

Bankinter Investment, la filial de banca d'inversió de Bankinter, i Sonae Sierra, empresa internacional del sector immobiliari, han tancat, a falta de l'aprovació de l'Autoritat de Competència de Portugal, l'adquisició de l'emblemàtic immoble Atrium Saldanha, un dels nuclis d'oficines més importants de Portugal, situat al cor de la zona cosmopolita de Lisboa, la plaça Duc de Saldanha.

  • 7,39€
  • -1,96%

El venedor, Armando Martins, va desenvolupar aquest edifici fa 24 anys encarregant el disseny al reconegut arquitecte Ricardo Bofill. Durant tot aquest temps Armando Martins s'ha encarregat de la gestió de l'actiu. "Aquesta operació donarà accés, principalment a famílies portugueses, a una inversió a llarg termini, a una operació amb un volum rellevant i a un actiu segur i resilient", ha dit Bankinter en un comunicat.

L'operació consisteix a constituir una Societat de Gestió i Inversió Immobiliària portuguesa (SIGI), que adquirirà el 100% de les accions d'Imobiliária do Saldanha (IMOSAL) propietària de l'emblemàtic immoble. La nova Societat de Gestió i Inversió Immobiliària portuguesa, anomenada Atrium BIRE SIGI, tindrà com a accionistes Bankinter i Sonae Sierra (els dos gestors de la SIGI i de l'actiu), un grup d'inversors de Banca Patrimonial de Bankinter, tant d'Espanya com de Portugal, així com al propi venedor i anterior propietari de l'immoble, grup Fibeira, que mantindrà una participació rellevant a la nova societat, un 20%. Bankinter ha dit que el coneixement de l'actiu per part del venedor sens dubte serà "una aportació molt valuosa al futur".

L'actiu consta d'una superfície bruta de 31.000 m² i amb una ocupació propera al 100%. Es tracta d'un edifici d'ús mixt que combina oficines, comercial i aparcament. Actualment compta amb més de 100 llogaters i la major part de la renda està concentrada en oficines.

Atrium BIRE SIGI serà –un cop tancada l'operació– el divuitè vehicle d'inversió llançat per Bankinter Investment als últims sis anys. Atrium BIRE SIGI és el cinquè vehicle d'inversió creat en associació entre Bankinter i Sonae Sierra, replicant els models d'ORES Portugal, ORES Socimi i d'altres.

"Amb aquesta operació Bankinter persevera en la seva estratègia d'inversió alternativa, com a proposta de valor per als seus clients d'alts patrimonis i institucionals, invertint en sectors econòmics i en actius de l'economia real perfectament seleccionades pel seu potencial de creixement, buscant sempre el millor gestor professional per a cada tipus d'inversió, el qual coinverteix al costat de Bankinter en el vehicle que gestionarà, fet que suposa una clara alineació d'interessos", ha indicat el banc.

Per a Sierra, aquesta operació està "perfectament alineada" amb la seva estratègia d'expandir el negoci d'Investiment Management, en associació amb inversors internacionals. Amb aquest vehicle, l'àrea d'Investiment Management de Sonae Sierra passa a gestionar 4,8 mil milions d'euros d'actius immobiliaris a Europa, 1,2 mil milions d'euros dels quals pertanyen a actius fora de centres comercials.

L'operació es troba en procés de tancament subjecte a l'aprovació per part de l'Autoritat de Competència de Portugal (Autoridade da Concorrência).

contador