• Destaquen la millor situació dels seus clients finals i una competència menys sòlida de Xina
  • Arcelor encara "un cicle expansiu que li permet generar caixa", afirmen
arcelormittal, acero, arcelor

Els analistes de Bankinter han elevat la seva recomanació sobre ArcelorMittal fins a comprar i han fixat el preu objectiu (que mantenien en revisió) a 8,7 euros per acció.

  • 23,75€
  • 0,89%

Les accions de Arcelor, el principal grup siderúrgic del món, pugen un 1,6% en l'Ibex 35, fins a 7,85 euros. Els experts del banc citen tres factors principals per a la millora de la seva recomanació. El primer, "una millor situació dels seus clients finals, així com una competència menys sòlida des de la Xina".

A més, assenyalen que Arcelor encara "un cicle expansiu que li permet generar caixa" i reduir deute a un ritme relativament ràpid. En tercer lloc, anticipen "el retorn al dividend en un futur pròxim". La valoració de Bankinter implica un potencial alcista per al valor del 15%.



El mercat se centrarà en les perspectives per 2017, que "seran favorables i poden portar-nos a tornar a revisar a l'alça el nostre Preu Objectiu"

"És una realitat que els preus de l'acer estan augmentant", destaquen aquests experts: un 70% als Estats Units i un 30% a Europa. "Aquesta tendència hauria de mantenir-se gràcies a la recuperació de la demanda global i a unes majors perspectives d'inflació", afegeixen.

Un altre aspecte interessant és que la Xina seguirà reduint la capacitat de la seva indústria siderúrgica, per la qual cosa l'oferta mundial serà menor i la pressió competitiva dels productors xinesos es reduirà. A més, la demanda a Europa, que suposa el 50% de les seves vendes, segueix recuperant-se, mentre a Brasil (13% de les vendes) ha tocat fons.

Respecte a la situació financera, Bankinter destaca que el deute financer net ha baixat en 4.600 milions de dòlars, fins a 12.200 milions en el tercer trimestre de l'any passat. "Creiem que seguirà caient en els trimestres vinents alleujant així la seva càrrega financera", comenten aquests experts, a causa de la millora en la capacitat de generació de caixa.

En aquest escenari, preveuen que Arcelor torni a arrencar el pagament de dividends en 2017 i recorden que, malgrat la pujada del 130% en borsa registrada en 2016, la seva cotització està molt per darrere de la mitjana de l'Ibex en els últims anys. Encara que Bankinter espera uns resultats febles en el quart trimestre, com ja va anticipar l'empresa, assenyala que "el mercat ja ha descomptat aquestes notícies", i que se centrarà en les perspectives per 2017, que "seran favorables i poden portar-nos a tornar a revisar a l'alça el nostre Preu Objectiu", conclouen.

Noticias relacionadas

contador