ep la consellera delegada de bankinter maria dolores dancausa en la presentacio de resultats del
BANKINTER

Bankinter s'apunta aquest dijous caigudes de prop del 4%, fins a fregar els 3,30 euros, després de presentar els seus resultats del tercer trimestre i del conjunt dels nou mesos de 2020. "La pèrdua de rendibilitat torna a fer-se evident aquest trimestre", afirmen els analistes de Renta 4.

  • 7,27€
  • 0,08%

Aquesta caiguda de la rendibilitat és un dels factors negatius que està penalitzant el mercat, malgrat que la seva consellera delegada, María Dolores Danca, ha valorat que el "resultat del negoci recurrent és bastant positiu malgrat la situació complicada per la pandèmia".

L'entitat s'ha vist obligada a fer una dotació addicional extraordinària de 51 milions d'euros durant el tercer trimestre per l'augment del cost extraordinari del crèdit, la qual cosa ha elevat les provisions realitzades en el que va d'any fins als 396,8 milions d'euros.

"El cost de risc acumulat s'ha situat en 79 punts bàsics, una mica per sobre de la guia proporcionada per l'entitat, que espera per al conjunt de l'any un cost del risc entre 50-70 punts bàsics, si bé més prop de la part alta del rang", destaca Renta 4.

Així, el seu ROE (Return on Equity), principal ràtio per mesurar la rendibilitat d'un banc, s'ha reduït al 7,09% des del 7,56% del trimestre anterior.

La caiguda d'aquest indicador és un dels principals factors que els reguladors estan esmentant per pressionar als bancs a realitzar operacions corporatives i reduir costos, encara que Bankinter sempre ha defensat el seu model de negoci i la seva fortalesa financera per seguir en solitari.

"Tenim capacitat per continuar creixent orgànicament de manera rendible i portem 55 anys demostrant que generem ingressos recurrents. Ens deixen fora de les fusions perquè no hi volem participar", ha defensat Dancausa.

En aquest sentit, el banc ha destacat l'enfortiment de la solvència, amb una ràtio de capital CET1 fully loaded del 12%, per sobre del requeriment mínim del BCE i adequat al tipus de negoci que du a terme l'entitat i a la seva ràtio de mora.

Sobre la recomanació del Banc Central Europeu (BCE) de no repartir dividends, Dancausa ha considerat "desitjable" que s'elimini aquest consell i a més ha demanat que es pugui diferenciar entre entitats, ja que en el cas de Bankinter "tenim perfectament capacitat per a distribuir dividends".

Noticias relacionadas

contador