• El CFO de l'entitat considera que els marges d'interessos seguiran sota pressió el 2017
  • La posició de capital de l'entitat segueix sent sòlida

Malgrat la delicada situació que travessa la banca europea aquests dies, en els quals la banca italiana torna a estar en l'ull de l'huracà abans del referèndum del 4 de desembre, Deutsche Bank ho veu clar amb Bankia. Segons l'informe al que ha tingut accés Bolsamanía, l'entitat nacionalitzada és el valor bancari espanyol preferit dels alemanys.

  • 1,78€
  • 2,65%

Els analistes del major banc d'inversió europeu no han dubtat a reiterar la seva recomanació per a l'entitat fruit de la fusió de caixes rescatades. Per Deutsche és una "compra clara" i, per això, mantenen el seu preu objectiu en els 0,90 euros, 4 cèntims per sobre de la seva cotització actual.

En una recent entrevista dels alemanys amb el CFO de Bankia, destaquen que les percepcions continuen sent molt positives. "El feble acompliment pel costat dels ingressos està més que compensat per una millor qualitat del crèdit i un dels millors controls de costos", han destacat en l'informe.

EL MARGE D'INTERESSOS SEGUIRÀ SOTA PRESSIÓ EN 2017

Segons el CFO de de Bankia, els ingressos nets per interessos (NII), un dels principals generadors de beneficis per a la banca, seguiran sota pressió en 2017. Malgrat les veus autoritzades que donen per fet la pujada de tipus per part de la Reserva Federal dels EUA (al desembre), a Europa encara no és clar quan es començarà, si és que es produeix el proper any, el procés de normalització dels tipus d'interès.

"Malgrat les expectatives de l'empresa estimen que aquesta variable es recuperarà en el quart trimestre de 2016, els ingressos seguiran sota pressió" destaquen els analistes de Deutsche Bank. Per 2017, les preocupacions se centren en un menor rendiment dels actius, a causa del reajustament de preus hipotecaris i una menor inversió en la cartera de bons.

ELS COSTOS I LA QUALITAT DEL CRÈDIT SÓN LA CLAU

Pel costat de despesa, els analistes de Deutsche lloen el bon treball de l'entitat espanyola per contenir els costos millor que els seus parells peninsulars. A més, els préstecs en mora (NPL, per les seves sigles en anglès) no han parat de disminuir durant els últims tres anys. Això s'ha produït, en part, gràcies a la millora de la situació econòmica d'Espanya, on la caiguda de la desocupació ha exercit un paper crucial.

Quant a la formació de capital, l'entitat manté una posició sòlida. Des de Bankia creuen que els nivells mínims de capital haurien d'estar entorn de l'11-12% i l'entitat va presentar un ràtio de capital del 13,2% en el tercer trimestre. "Aquest excés de capital hauria de ser usat per a creixement orgànic", assenyalen des de Deutsche Bank, "elevant el pagament a accionistes del 30% actual a un nivell del 40-50%".

contador