• Como consecuencia del menor rendimiento de los bonos de la SAREB
  • Y de la bajada del euríbor, que se situó en su referencia a 12 meses en negativo este trimestre
  • Y de la decisión de retirar las cláusulas suelo de las hipotecas

Bankia cau un 1% a l'IBEX, després d'obtenir un benefici net atribuït de 237 milions d'euros el primer trimestre de l'any, un 2,1% més que en el mateix període de l'any anterior en termes comparables. El consens esperava un benefici net de 243 milions d'euros.

"El marge d'interessos es redueix –sense incloure CNB– un 12,4%, fins als 577 milions d'euros. Això és conseqüència del menor rendiment dels bons de la SAREB, de la baixada de l'euríbor , que es va situar en la seva referència a 12 mesos en negatiu aquest trimestre, i de la decisió de retirar les clàusules sòl de les hipoteques", ha explicat Bankia en nota de premsa.

"Com a conseqüència del nou posicionament de l'entitat amb clients en matèria de comissions, s'observa una caiguda dels ingressos per aquest concepte. El passat 11 de gener Bankia va anunciar que deixaria de cobrar comissions a aquells clients quedomiciliïn els seus ingressos a l'entitat. Aquest avantatge per als clients, juntament amb el fet que en aquest trimestre no hi ha hagut vendes de carteres de fallides, fa que els ingressos en aquesta matèria baixin un 13,2%, fins als 200 milions d'euros", afegeix Bankia.

EXPLICACIÓ DEL COMPTE DE RESULTATS

"La menor rotació de les carteres de renda fixa provoca una caiguda del 15,2% del resultat per operacions financeres, de manera que el marge brut va aconseguir el primer trimestre de l'any 853 milions d'euros, un 10,6% menys. Descomptada la depreciació dels bons de la SAREB, el marge cauria un 6,8%", explica l'entitat.


"Quant als costos, Bankia va continuar fent un important esforç de contenció, que va comportar un descens de les despeses d'explotació i amortitzacions de l'1,2%. D'aquesta manera, l'entitat aconsegueix mantenir la ràtio d'eficiència exROF en el 50,9%, batent en 11,3 punts la mitjana del sector (62,2%)", afegeix.


"El marge abans de provisions es va situar el primer trimestre de l'any en 454 milions d'euros, un 17,5% menys. La millora de la qualitat del balanç que ve registrant l'entitat va permetre que les dotacions a provisions es reduïssin un 41,4%, fins als 128 milions d'euros.


D'aquesta manera, el benefici abans d'impostos es va situar en 315 milions d'euros, en línia amb el del primer trimestre de 2015, i el benefici net atribuït, en 237 milions d'euros, un 2,1 % més. Si s'haguès inclòs el 2015 l'aportació de City National Bank, el benefici s'hauria reduït un 3,3%", ha conclòs Bankia.

contador