ep la tasa de desempleo de brasil aumenta hasta el 116 en febrero
EUROPA PRESS - Archivo

Bankia, Bankinter i CaixaBank han anunciat que avancen a aquest divendres 3 d'abril el pagament de la prestació d'atur als seus clients que comptin amb aquesta ajuda. D'aquesta forma, totes dues entitats busquen "reduir l'efecte sobre les economies familiars de la situació generada pel coronavirus".

En el cas de Bankinter, el banc recorda que "habitualment aquesta prestació es paga el dia 10 de cada mes, però, a l'abril hem ordenat una emissió anticipada del pagament perquè s'executi amb set dies d'avançament".

L'entitat subratlla també que aquesta mesura "s'afegeix a les altres que ja ha adoptat Bankinter en el marc del citat pla de xoc, com per exemple avançar cinc dies el pagament de la pensió als seus clients amb l'objectiu d'intentar millorar l'economia d'aquelles famílies que ho necessiten".

El de CaixaBank afirma que "el procediment no requerirà cap petició ni tràmit administratiu extraordinari, ja que es realitzarà de manera automàtica gràcies a la feina de diversos equips dedicats per l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar a aquesta iniciativa".

A més, "els beneficiaris de la prestació podran continuar cobrant-la en aquestes condicions favorables mentre duri la situació d'excepcionalitat sanitària", rebla l'entitat. Els nous receptors podran cobrar la prestació a mesura que les autoritats remetin la informació necessària per al pagament a l'entitat financera.

Finalment, Bankia assegura que aquesta mesura beneficia més de 256.000 clients i que s'uneix a la bateria d'iniciatives que l'entitat ha posat en marxa les últimes setmanes per mitigar l'impacte que la situació generada per l'evolució del Covid-19.

Noticias relacionadas

contador