• Els ingressos se situa en els 21.600 milions de dòlars
  • El benefici per acció creix fins als 41 centaus, per sobre dels 34 previstos
bank of america

Continua la temporada de resultats en Wall Street amb protagonisme per als grans bancs. Aquest dilluns ha estat torn de Bank of America abans de l'obertura del mercat, amb dades de beneficis i d'ingressos per sobre de l'anticipat pel consens d'analistes. Les accions pugen prop d'un 2% en el premarket.

  • 37,84$
  • 0,40%

El banc nord-americà ha reportat un benefici de 5.000 milions de dòlars entre juliol i setembre, la qual cosa suposa un increment del 7% respecte als 4.600 milions de l'any anterior. Per la seva banda, el benefici per acció (BPA) creix un 8% fins als 0,41 dòlars per cada títol. Així, la dada se situa per sobre dels 0,34 projectats pel consens de Reuters, segons CNBC.

El marge d'interessos, que fa referència a la capacitat d'obtenir ingressos amb l'activitat tradicional de prestar i captar diners, s'eleva un 3% fins als 10.200 milions

Com a dada negativa entre les principals xifres dels resultats de Bank of America destaca l'increment de les provisions per pèrdues davant crèdits impagats, que se situa en el tercer trimestre en 850 milions de dòlars en comparació dels 806 milions del període entre juliol i setembre de l'exercici previ. Per la seva banda, el deute irrecuperable disminueix des dels 932 milions fins als 888 milions.

El ràtio CET1, que mesura la solvència seguint els criteris de Basilea, se situa en el 10,9%, una desena menys que al setembre del passat any però quatre més que al juny.

AUGMENTA EL VOLUM D'ACTIUS

El volum total de préstecs del banc s'incrementa en 23.000 milions de dòlars fins als 905.000 milions. Per la seva banda, els dipòsits augmenten en 71.000 milions fins als 1,23 bilions (milions de milions) de dòlars.

Per segments, la divisió de consum ha reportat un benefici d'1.813 milions de dòlars, la de banca d'inversió i banca privada 697 milions, banca global altres 1.553 milions, mercats globals 1.074 milions i la resta pèrdues de 182 milions de dòlars.

"Hem lliurat sòlids resultats d'aquest trimestre per mantenir-vos fidel a la nostra estratègia de creixement responsable i se centra en la qualitat de les relacions amb els clients. Hem crescut en ingressos, hem reduït els costos i continuem gestionant els riscos", assenyala Brian Moynihan, CEO de Bank of America, en el comunicat que incorpora els resultats.

contador