Italia

Banco Popolare i Banca Popolare di Milano (BPM) han arribat a un acord de fusió per a abans de final d'any, un acord que donarà lloc al tercer grup bancari del país, després d’Unicredit i Intesa Sanpaolo, amb una capitalització de 5.500 milions d'euros.

Els consells d'administració de totes dues entitats van arribar a l'acord dimecres, segons recull EFE.

El projecte de fusió signat permetrà, entre altres coses, que el nou grup bancari tingui quatre milions de clients, una quota de mercat superior al 8% i una presència molt significativa a les regions italianes de la Llombardia, el Vèneto i el Piemont.

Banca Popolare di Milano va enviar un comunicat al mercat en què informava que la seva junta directiva es reunia aquest dimecres per estudiar una possible fusió amb Banco Popolare: «Banca Popolare di Milano informa que el Consell d'Administració del banc es reunirà avui per discutir la possible fusió amb Banco Popolare».

Segons fonts consultades per Reuters, el BCE hauria sol·licitat a les entitats més detalls sobre la fusió, incloent-hi el pla de Banco Popolare per captar uns 1.000 milions de capital mitjançant l'emissió d'accions i la venda d'actius.

El mes de gener passat, els bancs Monte dei Paschi di Siena, Unicredit, Banco Popolare, Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna i Banca Carige van informar que el BCE havia començat una avaluació sobre l'estratègia, la governança, els procediments i les metodologies per a la valoració de la cartera de préstecs en risc de mora d'aquestes entitats, la qual cosa va desencadenar les especulacions sobre la necessitat d'assumir amortitzacions addicionals.

contador