ep sede de audax energia
AUDAX - Archivo

Audax Renovables ha resultat adjudicatària d'un contracte per subministrar gas natural a la totalitat dels punts de subministrament de les universitats d'Oviedo, La Rioja, Saragossa, Cantàbria, la Pública de Navarra i Castella-La Manxa.

  • 1,90€
  • -0,73%

Tal com informen en un comunicat, Audax ha presentat la millor oferta i s'ha adjudicat la totalitat del contracte a mercat lliure. Es tracta d'un acord per subministrar més de 54 milions de kWh en nou mesos, un subministrament imprescindible perquè les universitats puguin desenvolupar la seva activitat.

La modalitat acordada és un producte de gas indexat al TTF (Title Transfer Facility), que es tracta de l'índex de preu del gas al mercat 'spot' dels Països Baixos sobre el qual les universitats podran fer cobertures de preu.

Audax indica que la licitació conjunta afavoreix no només el preu contractat, sinó també la gestió conjunta de les estratègies de contractació a adoptar al llarg de la vigència del contracte, cosa que pren especial rellevància en una situació de mercat tan volàtil com l'actualment existent.

"Davant l'actual situació dels mercats energètics, i la corresponent dificultat per fixar un pressupost base per a la licitació, són cada vegada més les administracions públiques que opten per fórmules de contractació en modalitats indexades al mercat 'spot' i evitar així que els concursos es quedin deserts. Aquest ha estat el cas de la Reial Casa de la Moneda o del Parc Científic de Madrid els concursos dels quals recentment s'ha adjudicat Audax", expliquen.

contador