• Durant les tres primeres hores de la jornada ja s'havien negociat 3,5 milions de títols
  • La mitjana diària de negociació de títols és d'una mica més de 695.000
ep fjelias navarro audax energia i jvoorsluijs main energie
F.José Elías Navarro (Audax Energia) y J.Voorsluijs (Main Energie).AUDAX ENERGÍA

Audax Renovables continua disparada. Aquest divendres, la companyia ha pujat un 8,60% al mercat continu, després que ahir pugés un 20%. D'aquesta manera, l'avanç de l'acumulat setmanal és ja de 52%. Aquesta pujada fa que se situï als seus nivells màxims des de l'estiu de 2011, als 0,96 euros.

  • 1,75€
  • -1,91%

A primera hora de la jornada ja s'havien negociat 1,7 milions de títols mentre que la mitjana diària n’és de 695.434 títols. L'efectiu que havia negociat a la mateixa hora superava els 1,7 milions d'euros, mentre que la mitjana diària n’és de 390.000 euros. És a dir, s'ha negociat un 77% més de diners que de mitjana.

L'avanç d'Audax Renovables d’ és del 56%, per la qual cosa es pot dir que la companyia ha realitzat tota la pujada aquesta setmana. Dimarts també es va revalorar de manera important, gràcies a una pujada del 14%.

De moment, no hi ha cap novetat sobre el valor als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i per ara, no ha estat possible posar-se en contacte amb la companyia. No obstant això, dijous, fonts oficials d'Audax van comentar a 'Bolsamanía' que no coneixen els motius per a aquest repunt borsari tan pronunciat i que no tenen previst fer cap anunci rellevant a curt termini. L'elevada negociació, l'estretor de liquiditat del valor, i el baix valor nominal de l'acció fan que els moviments siguin encara més exagerats.

Des de Capital Bolsa, comenten que "alguns operadors de mercat ens indiquen que una 'mà forta entra al valor, encara que en desconeixem el motiu'". També esmenten la ruptura de la resistència de 0,70 euros com a una raó tècnica per explicar els guanys.

RESULTATS DE 2017

La companyia va tancar 2017 amb un benefici de 7,4 milions d'euros, després de tancar 2016 amb unes pèrdues de 31,6 milions d'euros. "Aquest resultat confirma que amb la presa de control d'Audax Energia a l'agost de 2016 la companyia ha iniciat un procés d'integració que s'està consolidant positivament", va explicar el grup el passat 26 de febrer.

Pel que fa a la xifra de negoci, va augmentar un 22% fins als 36,8 milions d'euros. L'EBITDA generat va pujar un 52%, fins als 25,1 milions d'euros, gràcies a "l'aposta contínua per l'optimització i la millora en el rendiment de les plantes i al major recurs eòlic, que ha suposat, en relació amb l'any anterior, una major producció i facturació d'un 17% i un 22% respectivament".

A més, Audax va destacar el "major preu de venda de l'energia al mercat espanyol (pool), que ha estat un 37% superior, de mitjana, durant el mateix període de l'any anterior" i finalment, "la notable disminució de les despeses d'explotació en un 18%, fruit de la política de reducció de despeses i optimització de costos, així com de les despeses financeres, que van baixar un 14% respecte a 2016".

DEUTE

Audax Renovables va situar als 113 milions d'euros el seu deute financer net al tancament del període. Aquesta xifra suposa una reducció de 18,3 milions d'euros i correspon gairebé íntegrament al finançament de les plantes en modalitat project finance.

Al gener de 2018, la companyia va reestructurar el deute corporatiu en subscriure un nou contracte de finançament per import de 3,4 milions d'euros, amb venciment del 31 de juliol de 2020.

Noticias relacionadas

contador