ep audax renovables incorporasu cartera proyectos fotovoltaicos320 mw algunosc-lm
AUDAX RENOVABLES - Archivo
1,77€
  • -0,01€
  • -0,67%

Audax Renovables preveu triplicar el seu resultat brut d'explotació (EBITDA) durant els propers quatre anys, fins a situar-lo al voltant dels 150 milions d'euros, i elevar els seus ingressos un 50% durant el període, fins a arribar a una facturació de 1.500 milions d'euros a l'horitzó del 2022, segons ha indicat l'empresa amb motiu d'una presentació pel seu 'Dia de l'inversor'.

El 2018, la companyia, amb seu a Badalona (Barcelona) i el fundador de la qual José Elías és el màxim accionista amb un 91% del capital, va tancar l'exercici amb una facturació de 1.000 milions d'euros. Mentre, va situar el seu EBITDA el 2018 als 53 milions d'euros, amb una previsió a 2022 d'aquesta forquilla d'entre 130 i 150 milions d'euros.

Així mateix, l'energètica aspira a aconseguir una cartera de 500.000 clients el 2022, enfront dels 306.000 clients amb què comptava al tancament del 2018.

A més, el grup, present actualment en vuit països (Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Polònia i Panamà), preveu arribar a una energia subministrada de 15 terawatts hora (TWh), enfront dels 10 TWh de l'actualitat.

Com bases per a aquest creixement de la rendibilitat durant els propers anys, el grup aposta pel desenvolupament de l'energia solar fotovoltaica a Espanya i l'impuls dels contractes de compravenda d'energia a llarg termini (PPA, per les sigles en anglès) al país, va assenyalar la directora de Negoci de Generació del grup, Anabel López Porta.

DOS TERÇOS DE L'ENERGIA SUBMINISTRADA A TRAVÉS DE 'PPA'

En referència a això, la companyia té ja signats més de 1.700 megawatts (MW) mitjançant la fórmula de PPA amb societats com Trina (300 MW), JP Morgan (660 MW) i Allianz (708 MW) i el seu objectiu és cobrir dos terços de l'energia que subministra el 2022 a través de contractes de compravenda a llarg termini. "Els contractes PPAs són la pedra angular de la nostra estratègia", ha dit.

El grup compta amb uns 185 MW instal·lats i una cartera d'altres 320 MW solars en desenvolupament que preveuen que estiguin operatius entre finals de 2020 i principis de 2021. A més, compta amb un acord marc per incorporar més de 1.200 MW solars addicionals i ha subscrit un finançament project finance per a la construcció dels megawatts en desenvolupament amb Banc Sabadell.

APOSTA PER CRÉIXER AL MERCAT ITALIÀ

Pel que fa als mercats de creixement a futur, el grup aposta per Itàlia, després de la seva consolidació a Iberia (Espanya i Portugal), on preveu que, de la mà de la liberalització del seu mercat, pugui registrar un "increment dels seus marges i volums" al país transalpí i aspira a una cartera de 100.000 clients.

La companyia estarà en condicions de pagar dividend el 2020 "si se segueixen donant les condicions actuals"

"Anem a aplicar la mateixa estratègia d'Espanya a la resta de països, creiem que el mercat va de sud a nord i anem a aplicar aquesta estratègia de 'PPAs' i rotació d'actius", va indicar López Porta.

D'altra banda, la companyia ha indicat que està estudiant "totes les possibilitats" per incrementar el seu capital flotant amb el 91% del capital en mans de José Elías, ja que és una cosa que al regulador "l'inquieta", encara que no ha precisat com abordaria aquesta major presència d'accionistes al seu capital.

DESCARTA FUTURES ADQUISICIONS I PREVEU PAGAR DIVIDEND EL 2020

Pel que fa a futures adquisicions, després que el grup tanqués la compra de Fersa després de llançar una OPA el 2016, el vicepresident d'Audax Renovables, Eduard Romeu, va descartar qualsevol tipus d'"operació inorgànica" en aquestes projeccions el 2022.

Pel que fa a la retribució als accionistes, Romeu sí que ha subratllat que la companyia estarà en condicions de pagar dividend el 2020 "si se segueixen donant les condicions actuals".

Noticias relacionadas

contador