ep archivo   recurso de red 5g
TELEFÓNICA DEUTSCHLAND - Archivo

AT&T i Verizon Communications han endarrerit el desplegament de la banda 5G sense fils a prop d'aeroports clau dels Estats Units per evitar "una interrupció significativa dels vols". Estava previst que la inauguració del nou servei tingués lloc aquest dimecres.

  • 39,68$
  • 1,17%

Segons Reuters, al mes de novembre passat les dues companyies van endarrerir la implantació de torres de 5G 30 dies, fins al 5 de gener, i a principis d'aquest mes van tornar a retardar el desplegament fins al 19 de gener per prendre noves mesures per reduir les possibles interferències i proporcionar zones d'amortiment al voltant dels aeroports clau.

Darrere de tants endarreriments hi ha l'Administració Federal d'Aviació nord-americana, que ha advertit que les possibles interferències sense fil del 5G podrien afectar instruments sensibles dels avions, com els altímetres, i dificultar considerablement les operacions de baixa visibilitat.

Per la seva banda, les aerolínies van demanar diumenge passat "que el 5G s'implementi a tot el país, excepte dins de les 2 milles (3,2 km) aproximades de les pistes d'aterratge" a alguns aeroports clau. Així mateix, s'han preparat per cancel·lar un important nombre de vols de passatgers i de càrrega, amb el temor que els impedeixi volar amb els Boeing 777 i altres avions de fuselatge ample, que "deixaria encallats a desenes de milers de nord-americans a l'estranger i provocaria el caos en els vols dels EUA.

La Casa Blanca ha intentat convèncer les companyies de telefonia mòbil de tornar a retardar alguns serveis. "Estem compromesos a assolir una solució al voltant del 5G", ha dit la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki. Per la seva banda, el conseller delegat de Verizon, Hans Vestberg, va dir el 4 de gener passat que la companyia no veia cap problema de seguretat aèria en relació al 5G.

contador