• La caixa cooperativa de crèdit vol potenciar el seu segment de banca privada amb aquesta operació

Arquia Banca, caixa cooperativa de crèdit per a professionals, ha tancat la compra del 70% de l'empresa d'assessorament financer independent (EAFI) Profim, Amb aquesta operació, Arquia Banca es converteix en soci majoritari i potenciarà el seu segment de banca privada i la gestió de grans patrimonis.

L'entitat destaca "el prestigi de Profim com EAFI, amb una cartera de més de 1.000 clients i un volum de negoci assessorat de 350 milions d'euros". "Arquia Banca aposta per l'ampliació dels seus serveis oferint assessorament independent de la mà d'una EAFI de referència", afegeix la firma en un comunicat.

L'acord no implica cap modificació en la figura societària de Profim, i contempla la continuïtat de part de l'accionariat. Així mateix, Arquia Banca destaca que "suposa un enfortiment del capital social de l'entitat i garanteix el manteniment de tots els serveis que ofereix l'empresa garantint la seva independència, personalització i excel·lència".

"Aquesta operació suposa una important aposta per a l'entitat. Ens permet reforçar el negoci de banca privada i oferir als nostres clients el millor assessorament. L'objectiu és seguir creixent per assolir els objectius del Pla Estratègic 2016-2019 que presentarem abans de finalitzar aquest any i que respon al nostre model diferencial de banca de professionals basat en l'especialització i el tracte personalitzat", assegura Javier Navarro, president d'Arquia banca.

La caixa cooperativa de crèdit per a professionals, fundada el 1983, compta amb 25 oficines i 178 empleats. Arquia Banca va tancar l'últim exercici amb un volum de negoci gestionat de 1.950 milions d'euros, un coeficient de solvència del 22,09% i una liquiditat estructural del 284%.

contador