ep arcelormittal de gijon
ARCELORMITTAL - Archivo

El grup siderúrgic ArcelorMittal ha decidit ampliar capital per 2.000 milions de dòlars (1.850 milions d'euros) mitjançant l'emissió de noves accions i bons obligatòriament convertibles, segons ha anunciat aquest dilluns en un comunicat. Aquesta decisió no ha estat ben acollida al mercat, i les seves accions estan perdent més d'un 16% avui, cosa que la converteix en la més baixista de l'Ibex.

  • 24,19€
  • -0,37%

La firma ha explicat que l'emissió es realitzarà al mercat nord-americà mitjançant les normes establertes per la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les seves sigles en anglès). Per a la resta d'inversors internacionals, l'ampliació s'ajustarà a certes "restriccions de venda".

ArcelorMittal no ha especificat el valor nominal de les noves accions ni tampoc el volum dels bons. Enlloc d'això ha explicat que es reserva "flexibilitat" per ajustar les proporcions relatives de tots dos instruments a les ofertes.

L'empresa ha explicat que aquesta ampliació de capital és una mesura "proactiva" per a accelerar l'objectiu de reducció de deute fins a 7.000 milions de dòlars (6.469 milions d'euros). "ArcelorMittal té intenció d'usar els ingressos nets d'aquestes ofertes per a propòsits corporatius generals, desapalancament i per a incrementar la seva liquiditat i, d'aquesta manera, generar una major resiliència durant el que continua sent un moment incert", ha afirmat l'empresa.

Els bons obligatòriament convertibles tindran un termini de venciment de tres anys, i el seu cupó anual estarà situat entre el 5,25% i el 5,75%.

Així mateix, l'empresa ha informat que la família Mittal s'adreçarà a aquestes ofertes amb una ordre de compra de 200 milions de dòlars (185 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador