arcelormittal-vend-ses-sites-de-dudelange-et-liege-a-liberty-house

ArcelorMittal ha pujat un 4,3% aquest dilluns mentre que CIE Automotive ha rebotat un 3,5% i Acerinox ha sumat un 2,89%. Han estat, junts amb Siemens Gamesa (+3,57%), els millors valors de l'IBEX aquest dilluns. A més, al Continu han destacat les alces del 6,39% en Tubos Reunidos.

  • 10,13€
  • -0,10%
  • 23,76€
  • 0,93%

Tots aquests són valors especialment sensibles a la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i tots ells estan celebrant que les dues potències hagin signat una treva que anticipa que arribaran a un acord més aviat que tard. A més, cal destacar que ArcelorMittal i Acerinox han patit durant els últims temps un fort càstig en borsa a causa de la guerra comercial, però també a una altra sèrie de factors, com l'excés d'oferta al mercat i la debilitat de la demanda. Després d'aquestes fortes caigudes, té sentit que siguin també les que estiguin rebotant amb més ganes.

Pel que fa al fabricant de components d'automòbils, CIE Automotive, els Estats Units és el seu segon major mercat. A més, la companyia també s'havia vist penalitzada durant els últims temps per les tensions comercials. Trump ha llançat una piulada aquesta matinada en què assenyala que la Xina ha acordat reduir i eliminar els aranzels sobre els automòbils que arriben a la Xina des dels EUA, que actualment estan al 40%.

Pel que fa a Tubos Reunidos, els EUA representa més del 40% de les seves vendes i bona part d'aquestes són importacions.

"Esperem que siguin els valors relacionats amb les matèries primeres minerals i el petroli els que més 'celebrin' l'acord entre els EUA i la Xina (...). A més, altres sectors que han estat molt penalitzats per por a l'impacte que podrien tenir aranzels addicionals, el tecnològic i l'industrial, especialment el de l'automòbil, esperem que experimentin avui fortes alces. En sentit contrari, els valors de tall defensiu es quedaran més endarrerits", assenyalaven al seu informe de primera hora d'aquest dilluns els experts de Link Securities.

Noticias relacionadas

contador