ep archivo   ceo de applus joan amigo
Europa Press - Archivo

Applus+ ha signat un acord per vendre el 100% del negoci d'assajos no destructius i inspecció als Estats Units, que serveix principalment a la indústria del petroli i el gas. La companyia ha dit que la venda és a un inversor financer, sense revelar-ne el nom, i que està subjecta a determinades aprovacions reguladores i s'espera que es completi durant els propers mesos.

  • 12,68€
  • -0,16%

El negoci va generar una facturació aproximada de 100 milions d'euros el 2022 amb pèrdues operatives, en unes "desafiants condicions competitives" del mercat local durant els darrers anys, ha dit Applus en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El preu de la transacció no és material. Tot i això, Applus ha explicat que, amb el tancament de l'operació, la rendibilitat del grup i el retorn sobre el capital empleat millorarà. La resta dels negocis d'Applus+ a Amèrica del Nord, que ara representen al voltant del 10% dels ingressos del grup, continuarà amb el potencial de fort creixement i de millora de marge.

La companyia ha afegit que, amb aquesta transacció, reforça la qualitat del portafoli. Durant els darrers mesos ha anunciat tres desinversions de rendiment inferior a l'esperat, amb una facturació d'aproximadament 150 milions d'euros el 2022. A més, des que es va anunciar el Pla Estratègic el novembre del 2021, Applus+ ha fet set adquisicions i la compra del 20% de la participació minoritària en el negoci d'ITV a Galícia que encara no tenia. En total, fins ara, s'han invertit aproximadament 100 milions d'euros en àrees estratègiques de la cartera que milloren l'oferta de serveis en negocis més sostenibles, de més creixement i amb marges millors, ha precisat.

"Em complau anunciar aquesta transacció que, novament, demostra el nostre compromís amb el Pla Estratègic, cosa que inclou accelerar la gestió activa de la cartera per millorar la qualitat i el mix de serveis i generar una creació de valor sostinguda", ha declarat Joan Amigó, CEO del Grup Applus+.

Noticias relacionadas

contador