iphone 15 colores portada

Les accions d'Apple pugen més d'un 1% aquest dilluns a Wall Street després que els analistes de Morgan Stanley asseguressin que les dades de comandes anticipades per al recentment presentat iPhone 15, així com els terminis de lliurament, són "millors del que s'esperava", segons recull CNBC.

Els analistes asseguren que els terminis de lliurament per a l'iPhone 15 Pro Max són de mitjana de cinc a sis setmanes, "els més llargs de qualsevol model llançat durant els darrers 7 anys", mentre que les dades que arriben de la Xina "suggereixen una sòlida demanda primerenca de comandes anticipades de l'iPhone 15".

Aquest mercat preocupa especialment la companyia de la poma, després que transcendís la decisió de la Xina d'ampliar la prohibició de l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals, encara que la setmana passada el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors xinès va assegurar que el país "no ha emès lleis ni regulacions per prohibir la compra de telèfons d'Apple o de marques estrangeres".

"Encara que és massa aviat per definir el cicle, aquestes dades són encoratjadores, especialment tenint en compte el sentiment tan negatiu dels inversors, que ha provocat que Apple tingui un rendiment inferior al del mercat en 7 punts des que van sorgir els titulars sobre les prohibicions del govern xinès el 6 de setembre", asseguren des de Morgan Stanley.

Per a la companyia, el termini de lliurament als Estats Units és un reflex de "tant les limitacions de l'oferta com la forta demanda inicial", mentre que l'interès despertat a la Xina és una sorpresa positiva, tenint en compte la fortalesa del fabricant xinès de telèfons Huawei.

"Si el temps de lliurament de l'iPhone 15 i les dades de comandes anticipades continuen sorprenent a l'alça, i/o si les versions de l'iPhone es mantenen estables, esperaríem veure una recuperació a curt termini a les accions d'Apple", conclouen.

Noticias relacionadas

contador