ep archivo   iphone 13
APPLE - Archivo

Apple ha comunicat als seus proveïdors de components que la demanda de l'iPhone 13 s'ha debilitat, segons ha publicat Bloomberg. L'alentiment de sol·licituds pel nou model s'ha sumat a l'escassetat de subministraments que ja pateix l'empresa tecnològica.

  • 167,04$
  • -0,57%

Apple ja havia retallat el seu objectiu de producció de l'iPhone 13 per a aquest any des de 90 milions d'unitats fins a 80 milions, a causa de la manca de peces. Ara, segons Bloomberg, l'empresa ha informat els seus proveïdors que aquestes comandes podrien no materialitzar-se.

L'escassetat de material, els retards en entregues i, ara, la incertesa de la inflació i la variant de l'òmicron, han despertat la preocupació dels consumidors, que han vist el seu poder adquisitiu minvat, segons ha recollit Bloomberg. Durant l'última convocatòria de resultats d'Apple a l'octubre, el conseller delegat, Tim Cook, va predir que la lluita per aconseguir prou components costaria a Apple més de 6.000 milions de dòlars en ingressos durant el trimestre nadalenc.

Tot i així, l'empresa segueix en camí d'aconseguir una temporada nadalenca rècord, ja que els analistes preveuen un augment de les vendes del 6%, fins als 117.900 milions de dòlars, però no serà el trimestre d'èxit que l'empresa havia previst en un principi. Les accions d'Apple han caigut més d'un 1,5% després de conèixer els problemes de subministrament de l'empresa.

L'iPhone és el producte estrella d'Apple. Representa aproximadament la meitat dels seus ingressos, superant els 365.000 milions de dòlars durant el darrer any fiscal. Amb l'iPhone 13, Apple i els operadors de telefonia mòbil han posat en marxa descomptes agressius per estimular les compres del terminal, el preu de les quals oscil·la entre els 799 dòlars per al model estàndard i 999 dòlars per al Pro. S'esperen canvis més grans per al model de 2022, cosa que dona a alguns compradors una raó per esperar. Aquest temps d'espera podria ser cada cop menor, segons Bloomberg.

contador