Apple ha anunciat avui que la seva botiga App Store ha començat 2017 amb magnificència. L'1 de gener ha estat el dia amb més volum de vendes de la seva història, culminant una campanya nadalenca que ha batut rècords i un any sense precedents quant a ingressos per als desenvolupadors i venda d'apps. Solament en 2016, els desenvolupadors van ingressar més de 20.000 milions de dòlars, un 40% més que en 2015. Des que es va estrenar l'App Store en 2008, els desenvolupadors han facturat més de 60.000 milions de dòlars i creat experiències extraordinàries per als clients a través dels seus apps per l'iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV i Mac. Aquests esforços han permès començar 2017 amb molt bon peu, ja que el dia d'Any Nou es va aconseguir un rècord històric amb 240 milions de dòlars en vendes.

“2016 va ser el millor any per l'App Store, ja que va generar 20.000 milions de dòlars pels desenvolupessis. I 2017 no podria haver començat millor: l'1 de gener ha estat el dia amb més tràfic per l'App Store”, ha declarat Philip Schiller, vicepresident sènior de màrqueting mundial d'Apple. “Volem donar les gràcies a tots els desenvolupadors per les apps tan innovadores que han creat. Totes elles, al costat del nostre productes, han permès millorar la vida de molta gent.”

NADAL RÈCORD

Aquest Nadal, l'App Store ha batut rècords de vendes amb 3.000 milions de dòlars al desembre. El mateix mes, Super Mario Run de Nintendo va fer història amb més de 40 milions de descàrregues en sol quatre dies després del seu llançament i va ser la app més descarregada a tot el món els dies de Nadal i Any Nou.

Super Mario Run també figura en el rànquing de les 10 apps més descarregades a nivell mundial el 2016, una llista que encapçala Pokémon Go, el joc de Niantic que es va convertir en un fenomen de masses a mitjan any passat. Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla i djay Pro, apps que procedeixen d'alguns dels desenvolupadors independents d'Apple, també van ser algunes de les més populars per l'iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch i Mac, respectivament. La App Store ofereix un catàleg de 2,2 milions de apps, un 20% més que l'any passat.

Gràcies a l'App Store, que està disponible en 155 països, els clients d'Apple tenen accés a milions de apps que els fan la vida més fàcil, desenvolupen les seves aficions i els permeten comunicar-se amb altres persones de tot el món. Alguns dels mercats més importants de l'App Store són els Estats Units, la Xina, el Japó i el Regne Unit. De fet, la Xina està registrant un increïble creixement anual del 90%. La repercussió mundial de l'App Store es va fer palesa en dues campanyes l'any passat: Apps del Dia de la Terra i Jocs per (XARXA), que van permetre als clients col·laborar en la protecció del planeta i la lluita contra la SIDA. Els continguts creats en exclusiva per a cada campanya van contribuir a la recaptació de 17 milions de dòlars en total per a les dues iniciatives.

Arran de la incorporació de les apps per iMessage i SiriKit en iOS 10, els desenvolupadors han estat capaços de crear nous tipus d'experiències amb les seves apps. Ara els usuaris de l'iPhone i l'iPad tenen accés a més de 21.000 apps de iMessage per manar stickers i col·laborar fàcilment. A més, per primera vegada, els usuaris poden dir-li a Siri que els demani un taxi, faci pagaments, retorni cridades i molt més.