jack ma alibaba

Ant Group, el gegant que capitaneja Jack Ma, ha presentat una oferta per l'empresa de banca d'inversió de Credit Suisse a la Xina que supera la de Citadel Securities. Ha donat així la sorpresa, encara que abans que l'operació pugui arribar a bon port es veurà sotmesa a un estret escrutini regulatori.

Ant Group pretén construir un negoci de valors utilitzant les operacions de Credit Suisse, segons recull Bloomberg citant diverses persones familiaritzades amb l'assumpte, però s'enfrontarà a una revisió exhaustiva perquè la Xina afavoreix els compradors estrangers.

Cal recordar que la llicència de banca d'inversió i de corretatge es va atorgar originalment al banc suís per ajudar a obrir el sector financer del país a la competència global. Per això hi ha preferència pels inversors estrangers, encara que això planteja un dilema per a UBS, propietari de Credit Suisse.

I és que el banc haurà d'escollir entre l'oferta local més alta d'Ant Group o l'oferta més baixa de Citadel, que té més probabilitats d'obtenir l'aprovació del govern, segons han remarcat aquestes fonts, que ha insistit que encara no n'hi ha res tancat i que les negociacions encara estan en curs. De fet, no es pot descartar que altres postors s'uneixin a la contesa.

En qualsevol cas, UBS té davant seu un difícil escenari. No només per l'esmentada elecció que haurà de fer, sinó també perquè ha d'acontentar el soci xinès de l'empresa, Founder Securities, que podria rebutjar l'oferta més baixa de Citadel, endarrerint el procés de venda.

Citadel, del multimilionari Ken Griffin, va ser l'única empresa estrangera que va presentar una oferta a finals de desembre. Va oferir entre 1.500 i 2.000 milions de iuans pel negoci de banca d'inversió a la Xina de Credit Suisse, pel qual el grup suís demana al voltant de 2.000 milions de iuans.

Precisament, abans de col·lapsar el mes de març passat, el banc suís havia ofert comprar la participació restant al seu soci Founder Securities per 1.140 milions de iuans, valorant l'empresa en uns 2.300 milions de iuans. Tot i això, l'acord va ser cancel·lat després que UBS comprés Credit Suisse.

De fet, UBS ha de trobar com més aviat millor un comprador per a la unitat de Credit Suisse, ja que ja controla una empresa de valors a la Xina i no pot tenir dues llicències al mateix negoci.

Si Ant Group en surt victoriós amb la seva oferta, que no ha transcendit l'import, llavors aconseguiria sumar al seu negoci de tecnologia financera l'última peça que li falta. I és que les operacions de la companyia abasten des de pagaments en línia fins a gestió patrimonial i préstecs.

contador