ana patricia botin banco santander bancos

«Malgrat la caiguda del ROE, confiem aconseguir el nostre objectiu de creixement rendible.» És un dels principals titulars del discurs que Ana Botín, presidenta de Banco Santander, ha pronunciat en la VIII Conferència Internacional de Banca organitzada per Banco Santander a la ciutat financera.

«El futur ja no és el que era. Ara és el moment de reafirmar la nostra confiança en la banca. El sector ha enfortit els seus balanços, i està treballant per millorar la manera com es fan les coses. Els bancs poden ajudar a abordar els grans reptes econòmics i socials, i això hauria de generar confiança en el seu futur», ha assenyalat la màxima responsable del banc.

EL BANC HA DE SER CAPAÇ DE GENERAR CONFIANÇA

«Hem de ser capaços de generar la confiança que s'espera d'un banc, amb l'agilitat de la petita empresa. Hem de gestionar les conseqüències del “too-big-to-fail”, al mateix temps que competim amb els nous jugadors massa petits per ser regulats. Podem resoldre aquestes tensions amb una organització enfocada a una banca sostenible, amb visió de llarg termini. Una banca responsable, flexible, rendible», ha afegit.

En la seva opinió, «una banca responsable és essencial en qualsevol societat pròspera: protegeix i assigna el capital, fomenta la innovació, l’emprenedoria i el creixement sostenible. L'estructura de Santander, amb bancs locals forts, és única, i reflecteix la nostra missió de contribuir al progrés de les persones i les empreses. El nostre paper en la societat és actuar de manera responsable, senzilla, personal i justa».

EN LA SEVA OPINIÓ, LA CRISI JA HA PASSAT

Ana Botín també ha destacat que «la nostra mida, la nostra estructura i la fidelitat dels nostres clients són les nostres fortaleses. Ens permeten canviar i adaptar-nos. Els nostres clients volen que utilitzar el banc sigui tan fàcil com enviar un missatge de text. A Santander, volem col·laborar amb els innovadors, els emprenedors i els enginyers, com a empleats i com a socis: busquem utilitzar la tecnologia per tenir impacte».

A més, ha reconegut que, «malgrat la caiguda del ROE, confiem aconseguir el nostre objectiu de creixement rendible i en termes de benefici per acció, i no només guanyar quota de mercat o créixer en actius. La diversificació ens fa forts. La crisi ja ha passat i hem d'estar orgullosos del nostre objectiu: generar beneficis de manera responsable».

contador