amazon 20211124192216

Amazon ha anunciat que apel·larà la decisió del regulador italià de la competència de multar la companyia amb 1.130 milions d'euros per presumpte abús de posició dominant al mercat. Segons ha informat aquest dijous l'empresa, considera la multa "injustificada i desproporcionada".

  • 179,62$
  • 3,42%

En un comunicat, l'organisme de control ha dit que Amazon havia perjudicat els operadors competidors al servei de logística de comerç electrònic.

"Amazon ocupa una posició dominant al mercat italià de serveis d'intermediació als marketplaces, que va aprofitar per afavorir l'adopció del seu propi servei logístic -Fulfilment by Amazon (FBA)- per part dels venedors actius a amazon.it a detriment dels serveis logístics oferts pels operadors competidors, així com per reforçar la seva pròpia posició dominant", ha explicat.

Els experts subratllen que estem davant d'una "multa històrica".

"Més de la meitat de totes les vendes anuals a Amazon a Itàlia provenen de les pimes, i el seu èxit està al cor del nostre model de negoci. Les petites i mitjanes empreses tenen múltiples canals per vendre els seus productes tant en línia com per altres vies. Amazon és només una d'aquestes opcions", han apuntat des de l'empresa, alhora que han recordat que la companyia inverteix "constantment per donar suport al creixement de les 18.000 pimes italianes que venen a Amazon, i proporcionem múltiples eines als nostres venedors, incloent-hi els que gestionen ells mateixos els enviaments".

L'organisme antimonopoli va afegir que imposaria a Amazon mesures correctives que estaran subjectes a la revisió d'un administrador de supervisió.

Noticias relacionadas

contador