ep el presidente del gobierno de aragon jorge azcon ha intervenido en el congreso the wave
FABIÁN SIMÓN.

Amazon Web Services (AWS) ha anunciat aquest dimecres els seus plans per invertir 15.700 milions d'euros a Espanya mitjançant la seva Region AWS Europe (Spain), localitzada a Aragó mitjançant tres centres de dades, amb la qual recolzarà l'equivalent a 17.500 llocs de treball a temps complet en negocis locals de forma anual, contribuint amb 21.600 milions d'euros al Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya fins al 2033, segons estimacions de l'empresa.

  • 183,66$
  • -0,09%

El nou pla d'inversió de 15.700 milions d'euros d'AWS multiplica per sis el pla original de la companyia, anunciat el 2021, d'invertir 2.500 milions d'euros a Aragó i donar suport a la creació de 1.300 llocs de treball a temps complet anualment en deu anys.

AWS expandirà la seva infraestructura de núvol a Aragó amb el suport del govern regional, localitzant a la comunitat autònoma el 40% (6.800) de les ocupacions estimades a nivell nacional. Aquests llocs de treball recolzaran indústries com la de la construcció, el manteniment d'instal·lacions, l'enginyeria i les telecomunicacions.

A més d'aquestes ocupacions, més de la meitat (12.900 milions d'euros) de la contribució estimada al PIB d'Espanya es localitzarà a la comunitat autònoma d'Aragó.

"El compromís a llarg termini d'AWS amb Aragó representa una part clau de l'estratègia del govern regional de convertir-se en un node tecnològic líder nacional i europeu", ha explicat l'empresa nord-americana.

"Des del seu desembarcament a Aragó, AWS ha convertit en realitat el potencial de la regió per atraure inversions tecnològiques", ha afirmat Jorge Azcón, president del govern d'Aragó.

"AWS és una empresa global, però la seva participació en l'ecosistema local i les comunitats en què opera l'han convertit en una companyia 'aragonesa'. La inversió anunciada avui és única en la història de les inversions tecnològiques, tant a la nostra comunitat com a Espanya. Sense cap dubte, això situarà Aragó al mapa com a centre d'innovació i de l'economia al núvol a nivell europeu", ha afegit el dirigent.

contador