ep sevilla- coronavirus- ccoo alerta del alto riesgo de contagio que hay aun en decenas de empresas
AMAZON - Archivo

Amazon eleva la seva aposta per Espanya, país en el qual crearà 2.000 ocupacions fixes aquest mateix any. D'aquesta manera, el colós tecnològic dirigit per Jeff Bezos incrementarà la plantilla a 9.000 treballadors.

Mariangela Marseglia, vicepresidenta i directora general d'Amazon España, ha recalcat que el seu "compromís a llarg termini amb Espanya continua sent ferm i, com a part dels nostres plans aprovats fa mesos, continuarem creant un nombre considerable de llocs de treball de qualitat".

"Estem encantats de donar la benvinguda a 2.000 nous col·legues en un any particularment complicat. M'entusiasma especialment la posada en marxa de nous centres logístics en zones que històricament han sofert altes taxes de desocupació", ha afegit.

D'aquesta manera, la plataforma de 'e-commerce' té previst obrir durant aquest any dos nous centres logístics que estaran situats a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid), així com tres estacions logístiques a Múrcia, Rubí (Barcelona) i Leganés (Madrid).

La companyia també està ampliant la seva 'Tech Hub' de Madrid, en el qual més de 300 desenvolupadors i enginyers informàtics treballen en aplicacions de programari per a Amazon Business, tecnologies de lectura i Kindle, així com tecnologia per a la venda minorista.

Per part seva, Amazon Web Services obrirà una nova regió de AWS Europa amb un centre de dades situat a Aragó, que estarà operatiu entre finals de 2022 i principis de 2023.

VA GENERAR 82.000 OCUPACIONS INDIRECTES FINS A 2019

A més de les ocupacions directes que crea Amazon a Espanya, un estudi de la consultora d'estratègia i economia Keystone estima que les empreses que participen a la seva cadena de subministrament, que inclouen des de serveis de construcció, immobiliaris a serveis professionals, van generar 82.000 llocs de treball addicionals fins a finals de 2019.

Aquesta xifra contempla també als empleats que treballen per a les més de 8.000 pimes espanyoles que en l'actualitat venen els seus productes a la plataforma.

"Les nostres operacions a Espanya estan tenint un efecte dòmino significatiu, no són només les oportunitats directes que proporcionem. Per exemple, quan invertim en una nova instal·lació, no només tenim inversions directes per construir i operar el centre. Les empreses que subministren béns i serveis també poden ampliar la seva producció i invertir en el seu propi desenvolupament. Estimem que les nostres activitats a Espanya estan generant més de 80.000 ocupacions", ha destacat Marseglia.

D'aquesta manera, Amazon, que continua reforçant la seva aposta per Espanya, compta amb una xarxa que abasta més de 28 centres diferents, incloent-hi centres logístics i de distribució, estacions logístiques, oficines corporatives, centres de desenvolupament de programari i un centre d'I+D especialitzat en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial.

D'altra banda, el gegant del comerç electrònic també està invertint en energia renovable, prop de 200 MW fins ara, que es posaran en funcionament d'aquí a poc temps, que proveiran energia per a les seves operacions i centres de dades.

Noticias relacionadas

contador