ep archivo   sede de amadeus en madrid
AMADEUS - Archivo

Els analistes d'UBS han retallat la seva previsió de beneficis per a Amadeus el 2021, a causa que la variant delta de la Covid-19 està afectant les reserves aèries al mes de juliol.

  • 59,44€
  • 0,03%

Un dels seus principals competidors, Sabre, ha confirmat que "les reserves de la indústria aèria al juliol es van afeblir en relació a juny a totes les regions, a mesura que es va estendre la variant delta", afirmen des del banc suís.

"Retallem les nostres estimacions novament per 2021, i reduïm la nostra estimació de benefici per acció (BPA) en un 31%, el que reflecteix el baix nivell absolut de guanys, a mesura que les vendes cauen un 6%", afegeixen.

D'altra banda, l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) ha confirmat que el trànsit de passatgers va caure un 60% el 2020, fins als 1.807.000 d'usuaris. Aquesta xifra inclou 408 milions en vols domèstics xinesos i 55 milions en vols domèstics russos, mercats que estan essencialment tancats per Amadeus.

Fora d'aquests dos mercats, Amadeus va mantenir una quota de mercat del 51%, els analistes d'UBS consideren "decebedor" que la companyia espanyola no hagi guanyat a Sabre en l'adjudicació de nous contractes. "El registre de nous clients segueix sent una oportunitat clau de creixement".

En aquest sentit, consideren que "la manca de flux de notícies sobre contractes és decebedor i explica en part el baix preu de les accions".

Finalment, comenten que "no estem preocupats" sobre el balanç d'Amadeus, "a causa de la naturalesa gradual de la recuperació. No obstant això, no s'espera una recuperació total en els volums de 2019 abans de 2024, per la qual cosa" els inversors han de ser pacients". Després d'aquesta anàlisi, retallen lleugerament la seva valoració fins als 62 euros des dels 62,50 euros i reiteren el seu consell de neutral per al valor.

Noticias relacionadas

contador