• Amadeus lidera els avenços de l'IBEX amb pujades de més del 3,5%
Amadeus_630px

Amadeus lidera els avenços de l'IBEX 35. La companyia puja més d'un 3,5%, després que s'hagi difós un comentari del banc francès Société Générale, en què consideren que Amadeus és la millor posicionada per entrar a formar part de l'EuroStoxx 50.

  • 59,76€
  • 0,50%

La revisió d'aquest índex es farà efectiva el proper 18 de setembre, però prenent com a referència els preus al tancament de la sessió d'avui, 31 d'agost. Per això, tot i que aquesta informació fa diversos dies que és al mercat, el preu que cal tenir en compte serà el del tancament d'aquest dijous.

Entre les empreses que sonen, segons el tancament del 29 d'agost, a part de l’Amadeus per formar part d'aquest índex hi ha Unicredit, però el banc italià, si bé compleix el criteri de capitalització, incompliria el criteri sectorial, cosa que implica que hi hauria massa bancs formant part del selectiu. Entre les empreses que podrien sortir, en Societé Generale assenyalen l'holandesa Ahold. A més, apunten que Airbus podria reemplaçar BT Group.

La companyia és candidata a incorporar-se al índex en la revisió de setembre, ja que després de la revaloració de 16,9% al llarg d'aquest any ocupa el lloc 47 en capitalització borsària ajustada per free-float entre les companyies de l'Eurozona. A més, el sector en què s'engloba segons Stoxx (béns i serveis industrials) no pesa més del 60% a l'índex, cosa que permetria la seva entrada a l'EuroStoxx 50.

La principal candidata per abandonar l'índex és l'elèctrica alemanya E.On, que actualment ocupa el lloc 54 en capitalització borsària.

Segons el consens d'analistes recollit per FactSet el preu objectiu de la companyia és de 51,89 euros, per sobre dels 51,75 en els quals cotitza ara. A més, el 29% dels analistes recomana comprar, el 50%, mantenir i el 21%, vendre.

Noticias relacionadas

contador