• La companyia de solucions tecnològiques atribueix l'augment del benefici al creixement orgànic dels seus negocis
  • També hauria contribuït a l'alça l'adquisició de Navitaire el 2016
amadeus

Amadeus IT Holding, proveïdor de tecnologia per a la indústria de viatges, va obtenir un benefici de 451 milions d'euros des de gener a juny de 2016, xifra que suposa una pujada del 15,2% respecte al mateix període de l'any anterior. El benefici ajustat de l'empresa va ser de 494,5 milions d'euros per al primer semestre del 2016, la qual cosa implica un creixement del 17,9% davant els mateixos mesos del 2015.

  • 60,06€
  • 0,50%
El creixement orgànic dels seus negocis de distribució i solucions tecnològiques fan pujar els ingressos d'Amadeus

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'alça dels ingressos pel creixement orgànic dels seus negocis de distribució i solucions tecnològiques seria una de les principals raons en l'increment dels guanys. Així doncs, aquests ingressos van arribar a 2.275,5 milions d'euros durant aquest primer semestre, un 15,1% més que el mateix període de l'any anterior. A aquesta pujada també hauria contribuït tant l'adquisició de Navitaire el 2016 com altres operacions de 2015. Pel que fa al resultat brut d'explotació (Ebitda), aquest va augmentar un 16,5% fins als 907,1 milions.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

"El nostre negoci de distribució segueix creixent més ràpid que la indústria i ha tornat a augmentar la nostra posició de mercat, fins a arribar al 43,2%. L'estratègia de diversificació geogràfica continua donant els seus fruits. Àsia-Pacífic i Amèrica del Nord van ser les regions que més ràpid van créixer", destaca el conseller delegat d'Amadeus, Luis Maroto.

ELS INGRESSOS DE NAVITAIRE, UN 34,4% MÉS ALTS

Per negocis, l'àrea de distribució d'Amadeus va obtenir uns ingressos de 1.520,5 milions d'euros, un 7,5% més, mentre que les reserves aèries realitzades a través d'agències de viatges van augmentar un 5% fins als 279,3 milions. La comercialització a través del canal de distribució indirecta va tenir un augment del 80% de les vendes de serveis complementaris de les aerolínies, xifres rècord, destaca l'empresa.

La consolidació de Navitaire, adquirida per Amadeus durant aquest any, ha contribuït notablement al sòlid rendiment de la unitat de negoci de solucions tecnològiques de l'empresa. Així, els seus ingressos ordinaris van augmentar un 34,4%, fins arribar a 754,9 milions d'euros.

Durant el primer semestre, el flux de caixa lliure d'Amadeus va créixer un 23,2% i el deute financer net consolidat, segons contracte de finançament a 30 de juny de 2016, pujava a 2.147,5 milions d'euros, xifra que suposa 1,31 vegades l'Ebitda dels dotze últims mesos.

Llegiu més:

Amadeus aumenta su beneficio un 17% hasta 245,6 millones tras expandir su negocio

Amadeus propone el pago de un dividendo complementario de 0,435 euros por acción

Amadeus alcanza niveles clave de oferta

Amadeus cae con fuerza en bolsa tras el drástico recorte de Citigroup

Amadeus se desploma: ¿es Lufthansa la culpable de esta fortísima caída?

Amadeus se acerca peligrosamente al soporte de los 33,25 euros

contador