googlecbuniversidad

La matriu de Google, Alphabet, ha anunciat que acomiadarà uns 12.000 treballadors, xifra que suposa una reducció del 6% de la seva plantilla. Segons l'escrit de la companyia de Mountain View, els acomiadaments afectaran treballadors de tot el món.

El CEO de la companyia, Sundar Pichai, ha assumit “tota la responsabilitat per les decisions que ens han portat fins aquí” i ha assenyalat que Alphabet travessa “moments importants per afinar el nostre enfocament, redissenyar la nostra base de costos i dirigir el nostre talent i capital a les nostres més altes prioritats”. "Com a empresa de gairebé 25 anys, estem abocats a travessar cicles econòmics difícils", ha afegit.

“Durant els dos darrers anys hem viscut períodes de creixement espectacular. Per igualar i alimentar aquest creixement, vam contractar per a una realitat econòmica diferent de l'actual”, ha indicat Pichai, alhora que ha indicat que el procés de reducció de plantilla a altres països “portarà més temps a causa de les lleis i pràctiques locals”.

Pichai ha revelat que la companyia ha ofert 60 dies de salari als seus treballadors i indemnitzacions per acomiadament a partir de 16 setmanes de salari més dues setmanes per cada any addicional a Google, així com el pagament de les primes del 2022 i el temps de vacances que restava als treballadors acomiadats. Així mateix, donaran 6 mesos d'assistència sanitària, serveis de recerca de feina i suport a la immigració per als afectats. El suport s'estendrà als extreballadors de fora “de l'acord amb les pràctiques locals”.

Després de confirmar-se aquesta notícia, els títols d'Alphabet repunten amb força per sobre del 3% a Wall Street. Des del començament d'any, el valor ha guanyat un 5%, encara que l'any passat va perdre més d'un 30% al mercat.

Entre les màximes prioritats nomenades per Pichai, hi ha la intel·ligència artificial, de la qual ha dit que “l'orientació de l'empresa cap a ella fa anys va donar lloc a avenços revolucionaris als nostres negocis i a tot el sector”. “Estar limitats en algunes àrees ens permet apostar fort en d'altres. Gràcies a aquestes primeres inversions, els productes de Google són millors que mai”, ha afegit.

“Ens estem preparant per compartir algunes experiències totalment noves per a usuaris, desenvolupadors i empreses. Tenim davant nostre una gran oportunitat amb la IA en tots els nostres productes i estem preparats per abordar-la amb audàcia i responsabilitat”, ha afirmat el dirigent de la copanyia de Mountain View, que ha assenyalat ser “optimista sobre la nostra capacitat per complir la nostra missió, fins i tot els dies més difícils”.

Pichai ha conclòs el seu escrit assenyalant que organitzaran una “assemblea pública” dilluns que ve per respondre les preguntes sobre com avançarà la companyia després d'aquest moviment.

Cal recordar que, a l'octubre, l'empresa va comunicar uns beneficis i uns ingressos del tercer trimestre que van incomplir les expectatives dels analistes. Els beneficis es van reduir un 27%, fins als 13.900 milions de dòlars, en comparació amb l'any anterior. En aquell moment, Pichai va dir que Google frenaria les despeses i la directora financera Ruth Porat va afirmar que el nombre de nous llocs de treball es reduiria en més de la meitat al quart trimestre respecte al període anterior.

“Estem aguditzant el nostre enfocament en un conjunt clar de prioritats comercials i de productes. Estem enfocats tant a invertir responsablement a llarg termini com a ser receptius a l'entorn econòmic”, va assegurar Pichai.

Durant els darrers temps, Google ha realitzat una sèrie de moviments de reducció de costos cancel·lant la propera generació del seu portàtil Pixelbook i tancant permanentment Stadia, el seu servei de jocs al núvol. A principis de gener, Verily, una unitat de biotecnologia d'Alphabet, va anunciar una retallada del 15% del personal.

Segons xifres de Bloomberg, la companyia ha duplicat la seva plantilla des del 2017, i ha arribat als 186.779 treballadors durant l'últim trimestre del qual es tenen dades. Moltes d'aquestes contractacions van ser per a la divisió de núvol de Google, en què la companyia està tractant de construir una segona línia de vendes per complementar el negoci d'anuncis.

Alphabet no és l'única companyia que ha pres una decisió similar els últims dies, ja que Microsoft va anunciar que acomiadarà 10.000 treballadors a finals del tercer trimestre fiscal del 2023. La companyia de Redmond va informar que aquesta acció resultarà en un càrrec de 1.200 milions de dòlars al segon trimestre de l'any fiscal 2023, “la qual cosa representa un impacte negatiu de 0,12 dòlars en els guanys diluïts per acció”. Així mateix, altres gegants del sector tecnològic com Amazon o Meta (Facebook) han anunciat mesures semblants.

contador